F1 - Pole Position στην τηλεθέαση για τον ΑΝΤ1 (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Pole Position στην τηλεθέαση για τον ΑΝΤ1 (vid)
Για μία ακόμα Κυριακή οι μάχες της Formula 1 σάρωσαν τον τηλεοπτικό ανταγωνισμό.

Τι κι αν η Red Bull Racing έχει κάνει το εξωπραγματικό δέκα στα δέκα στο ξεκίνημα το φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1; Τι κι αν ο Μαξ Φερστάπεν μετράει έξι συνεχόμενες νίκες και πέντε συνεχόμενες pole positions;

Η τηλεοπτική κάλυψη του ΑΝΤ1 αλλά και η εκπομπή «Formula 1 Show» που προηγείται των Grand Prix εξακολουθούν να «χτυπούν κόκκινο» σε τηλεθέαση!

Πρωτιά στην τηλεθέαση και με διαφορά

Το Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας που διεξήχθη στην ιστορική πίστα του Σίλβερστον, μεταδόθηκε ζωντανά και αποκλειστικά από τον ΑΝΤ1 και το ΑΝΤ1+.

Οι συναρπαστικές μάχες σε αυτή την απαιτητική πίστα, κέντρισαν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, καθώς στο δυναμικό κοινό 18-54, ο αγώνας στην Μεγάλη Βρετανία κατέγραψε 23%! Μάλιστα, δεν ήταν απλά πρώτος στη ζώνη προβολής του - ήταν με διαφορά 10,6 μονάδες από το δεύτερο κανάλι!

Οι άνδρες έδειξαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις μάχες των μονοθέσιων της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με το ανδρικό κοινό ηλικίας 15-24 να φτάνει το 47,9% και τους άνδρες 45-54 το 29,3%.

Όμως για μία ακόμα φορά, είδαν και οι γυναίκες Formula 1, αφού σε επιμέρους κοινό (15-24) η τηλεθέαση χτύπησε 26,2%!

Υψηλή τηλεθέαση και για το «Formula 1 Show»

Όμως δεν ήταν μόνο η μάχες στην πίστα που κέρδισαν, για μία ακόμα Κυριακή, το τηλεοπτικό κοινό. Η ωριαία εκπομπή «Formula 1 Show» που προηγήθηκε του αγώνα, στους άνδρες ηλικίας 45-54 έφτασε το 17,5% και στις γυναίκες ηλικίας 45-54 το 14,4%.

Formula 1 Show

Το κοινό παρακολούθησε μεταξύ άλλων αποκλειστική συνέντευξη του αγωνιστικού διευθυντή της Pirelli, Μάριο Ίζολα, στον Τάκη Πουρναράκη, ενώ πολλοί οδηγοί μίλησαν στη μικτή ζώνη στον Πάνο Σεϊτανίδη σχετικά με την επικείμενη απαγόρευση των ηλεκτρικών κουβερτών.

Η εκπομπή περιλάμβανε επίσης αποκλειστική συνέντευξη του πρώτου Κινέζου οδηγού της F1, Ζου Γκουάνγιου, υλικό από τις αποστολές σε Αυστρία και Μεγάλη Βρετανία αλλά και πολλά άλλα θέματα με καταιγιστική δράση.

Το επόμενο τηλεοπτικό ραντεβού

Επόμενος σταθμός στο καλεντάρι είναι το Grand Prix της Ουγγαρίας, στις 21-23 Ιουλίου. Όλη η δράση του τριημέρου, σε όλες τις κατηγορίες, θα μεταδοθεί live και δίχως διακοπή για διαφημίσεις στο ΑΝΤ1+.

Ο αγώνας της Κυριακής θα μεταδοθεί live και στον ΑΝΤ1, με τα κόκκινα φώτα να σβήνουν στις 16.00

Φωτογραφίες: Pirelli

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!