Mercedes-Benz CLE: Η σπορ κομψότητα (vid)

Mercedes-Benz CLE: Η σπορ κομψότητα (vid)

Mercedes-Benz CLE: Η σπορ κομψότητα (vid)
Με την ολοκαίνουρια CLE Coupe, η Mercedes-Benz στοχεύει στην την τέλεια αρμονία ισχύος, πολυτέλειας και τεχνολογίας αιχμής.

Η Mercedes-Benz προσθέτει στη γκάμα των σπορ και κομψών αυτοκινήτων της την ολοκαίνουργια σειρά CLE. Αν και είναι βασισμένη σχεδιαστικά και τεχνολογικά στις C-Class και E-Class, η CLE Coupe χαράζει ανεξάρτητα την πορεία της. Έτοιμη για ένα ευρωπαϊκό λανσάρισμα τον Νοέμβριο, ακολουθούμενη από τη CLE Cabriolet τον επόμενο χρόνο, η Mercedes-Benz στοχεύει να ικανοποιήσει τις επιθυμίες των πελατών στις κατηγορίες D και E με μια ξεχωριστή πρόταση.

Mercedes-Benz CLE

Το CLE Coupe ενσαρκώνει τις διαχρονικές αναλογίες που έχουν γίνει συνώνυμες με τη μάρκα Mercedes-Benz. Το μακρύ μεταξόνιο, η κεκλιμένη κολόνα Α, το κοντό μπροστινό μέρος και η ελαφρώς μακρύτερη προεξοχή του αμαξώματος στο πίσω μέρος δημιουργούν μια αθλητική και κομψή σιλουέτα.

Επιθετική εμφάνιση

Το μπροστινό τμήμα της CLE Coupe διαθέτει κλίση προς τα εμπρός, που συχνά αναφέρεται ως «ρύγχος του καρχαρία». Σε συνδυασμό με το χαμηλό καπό, τους επίπεδους προβολείς LED και τη νέας σχεδίασης τρισδιάστατη μάσκα, το αυτοκίνητο επιτυγχάνει μια αθλητική αλλά κομψή παρουσία. Οι έντονοι θόλοι στο μακρύ καπό υποδηλώνουν τους δυνατούς διαθέσιμους κινητήρες, συμπεριλαμβανομένων των εξακύλινδρων επιλογών. Το πλευρικό προφίλ δείχνει μια ευδιάκριτη γραμμή που εκτείνεται από τον προβολέα έως τον εξωτερικό καθρέφτη, τονίζοντας τον μυώδη όγκο του αυτοκινήτου. Το πίσω μέρος χαρακτηρίζεται από ρέουσες επιφάνειες και εντυπωσιακά φώτα LED δύο μερών.

Mercedes-Benz CLE

Ως το μεγαλύτερο κουπέ στη μεσαία κατηγορία, η νέα CLE Coupe είναι γενναιόδωρη σε διαστάσεις. Με μήκος 4.850 χιλιοστά, πλάτος 1.860 χιλιοστά και ύψος 1.428 χιλιοστά, παρέχει άφθονο χώρο στους επιβάτες. Σε σύγκριση με την προκάτοχό της διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο, με αποτέλεσμα αυξημένο χώρο για τους πίσω επιβάτες. Συγκεκριμένα, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων επωφελούνται από επιπλέον χώρο για το κεφάλι, τους ώμους και τους αγκώνες και το χώρο για τα γόνατα. Επιπλέον, το πορτμπαγκάζ διαθέτει μεγαλύτερη χωρητικότητα, χωρώντας επιπλέον 60 λίτρα φορτίου.

Πολυτέλεια και τεχνολογία

Στο εσωτερικό της CLE Coupe, αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν μια ανεξάρτητη πλήρως ψηφιακή οθόνη οργάνων 12,3 ιντσών και μια κεντρική οθόνη 11,9 ιντσών με διάταξη προσανατολισμένη στον οδηγό. Το σύστημα δυναμικού εσωτερικού φωτισμού προσφέρει 64 προσαρμόσιμα χρώματα, δημιουργώντας μια εξατομικευμένη ατμόσφαιρα μέσα στην καμπίνα. Αποκλειστικά για τη CLE, τα ενσωματωμένα σπορ καθίσματα προσφέρουν εξαιρετική άνεση και υποστήριξη, που ενισχύονται περαιτέρω από το προαιρετικό σύστημα ήχου Surround Burmester 3D. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ηχεία τοποθετημένα στο επίπεδο του προσκέφαλου, εξασφαλίζοντας μια καθηλωτική μουσική εμπειρία με Dolby Atmos και Spatial Audio.

Mercedes-Benz CLE

Η CLE Coupe υιοθετεί αρκετές ψηφιακές καινοτομίες από τη νέα E-Class, καθιστώντας το το πιο έξυπνο κουπέ με το έμβλημα της Mercedes-Benz. Εξοπλισμένη με το πιο πρόσφατο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας MBUX (Mercedes-Benz User Experience) και προηγμένα ηλεκτρονικά, η CLE Coupe προσφέρει διαδραστική εμπειρία ψυχαγωγίας και εξατομικευμένες λειτουργίες άνεσης. Η ενσωμάτωση εφαρμογών τρίτων και οι αυτοματοποιημένες ρουτίνες συμβάλλουν σε ένα φιλικό προς τον χρήστη περιβάλλον οδήγησης.

Αποδοτικότητα και οδηγική ευχαρίστηση

Η αποδοτικότητα βρίσκεται στο επίκεντρο της CLE Coupe, χάρη στον εξηλεκτρισμό και στην έξυπνη μείωση μεγέθους. Όλες οι επιλογές κινητήρα διαθέτουν ήπια υβριδική τεχνολογία, που ενσωματώνει μια ενσωματωμένη γεννήτρια εκκίνησης και ένα ηλεκτρικό σύστημα 48 volt. Η γκάμα περιλαμβάνει διάφορες τετρακύλινδρες μονάδες με έναν βενζινοκινητήρα 3,0 λίτρων να βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας. Αυτές οι εξελίξεις όχι μόνο βελτιώνουν την απόδοση αλλά προσφέρουν επίσης μια συναρπαστική και συναρπαστική εμπειρία οδήγησης.

Mercedes-Benz CLE

Η CLE Coupe επιτυγχάνει ισορροπία μεταξύ σπορ και άνεσης στο δρόμο. Με το χαμηλωμένο πλαίσιο, το αυτοκίνητο προσφέρει βελτιωμένη συμπεριφορά και ευελιξία. Για όσους αναζητούν το κάτι παραπάνω, το προαιρετικό σύστημα DYNAMIC BODY CONTROL, με συνεχώς ρυθμιζόμενη απόσβεση και σύστημα τετραδιεύθυνσης, προσφέρει ακόμα καλύτερη οδηγική απόλαυση. Το σύστημα διεύθυνσης στον πίσω άξονα μειώνει τον κύκλο στροφής κατά 50 εκατοστά, ενισχύοντας την ικανότητα ελιγμών. Συγκριτικά, η CLE Coupe με κίνηση στους πίσω τροχούς επιτυγχάνει μικρότερο κύκλο στροφής σε σύγκριση με τη C-Class Coupe.

Η Mercedes-Benz δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια στη CLE Coupe, εξοπλίζοντάς τη με μια σειρά συστημάτων υποβοήθησης οδηγού. Τα βασικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το ATTENTION ASSIST, το Active Brake Assist, το Active Lane Keeping Assist, το Speed Limit Assist και ένα πακέτο στάθμευσης με κάμερα οπισθοπορείας. Τα δυτικοευρωπαϊκά μοντέλα διαθέτουν το Active Distance Assist DISTRONIC στάνταρ, ενισχύοντας περαιτέρω την ασφάλεια κατά την οδήγηση.

Mercedes-Benz CLE

Η Mercedes-Benz παρουσιάζει τη νέα CLE Coupe ως προσθήκη στην γκάμα των σπορ και κομψών αυτοκινήτων της.Η CLE Coupe απευθύνεται σε όσους αναζητούν το επόμενο αυτοκίνητό τους στην κατηγορία των μεσαίων πολυτελών κουπέ. Το λανσάρισμά της στην ευρωπαϊκή αγορά θα γίνει τον Νοέμβριο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!