F1 - Φερστάπεν: «Η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική, είχα έντονο σπινάρισμα»

F1 - Φερστάπεν: «Η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική, είχα έντονο σπινάρισμα»
Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1 απειλήθηκε από τον teammate Σέρχιο Πέρεζ στον πρώτο γύρο του σπριντ, όμως στη συνέχεια έκανε μία... βόλτα στη βροχή.

Μία ακόμα νίκη, αυτή τη φορά στο σπριντ του Red Bull Ring, σημείωσε ο Μαξ Φερστάπεν. Ο Ολλανδός εξασφάλισε 8 βαθμούς, αυξάνοντας κι άλλο τη διαφορά από τους διώκτες του. Ο 25χρονος οδηγός της Red Bull Racing αναφέρθηκε στις δυσκολίες που συνάντησε μόλις έσβησαν τα κόκκινα φώτα.

«Η εκκίνηση δεν ήταν ιδανική για μένα, υπήρχε έντονο σπινάρισμα στους τροχούς. Μετά όμως τον πρώτο γύρο, όταν επέστρεψα στην πρωτοπορία, ο αγώνας εξελίχθηκε καλά. H πρώτη στροφή ήταν δύσκολη, καθώς η πίστα γλιστρούσε αρκετά. Όμως κατάφερα να κρατήσω το μονοθέσιο υπό έλεγχο και από εκείνο το σημείο και μετά έκανα τον αγώνα μου».

Σχετικά με το αν σκέφτηκε να βάλει σλικ ελαστικά, όπως οι περισσότεροι, ο Φερστάπεν δήλωσε: «Απλά προστάτευα τα ελαστικά μου, γιατί αν δεν συνέχιζε να βρέχει οι 24 γύροι με ενδιάμεσα είναι πολλοί. Άντεξαν όμως τα ελαστικά. Για τους τελευταίους 5 γύρους τα σλικ ήταν πιο γρήγορα, όμως με τόσο μεγάλη διαφορά δεν υπήρχε νόημα για εμάς να κάνουμε pit stop».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!