MotoGP: H Pirelli νέος προμηθευτής ελαστικών σε Moto2 και Moto3

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: H Pirelli νέος προμηθευτής ελαστικών σε Moto2 και Moto3
Νέα εποχή για τα ελαστικά των μικρών κατηγοριών του MotoGP με την Pirelli να παίρνει τη σκυτάλη από την Dunlop.

Η Pirelli κάνει την είσοδό της στον κόσμο του MotoGP και θα γίνει ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών για τις κατηγορίες Moto2 και Moto3 από το 2024 έως το 2026. Αυτή η νέα τριετής συμφωνία, που βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, θα καταστήσει τον Ιταλό κατασκευαστή ελαστικών βασικό συνεργάτη των μικρότερων κατηγοριών του πρωταθλήματος.

Η Pirelli συνεργάζεται ήδη με την Dorna Sports ως αποκλειστικός προμηθευτής για όλες τις κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος Superbike και τώρα επεκτείνεται στις Moto2 και Moto3. Η Pirelli θα προμηθεύει τα slick ελαστικά της σειράς DIABLO Superbike και στις δύο κατηγορίες, αντανακλώντας μια επιλογή σύμφωνη με τη φιλοσοφία της Pirelli «Πουλάμε αυτά με τα οποία αγωνιζόμαστε, αγωνιζόμαστε με αυτά που πουλάμε».

Χάρη σε αυτήν τη συμφωνία, οι κατηγορίες Moto2 και Moto3 θα γίνουν ένας σημαντικός παράγοντας για την περαιτέρω ανάπτυξη την αναγνωρισιμότητας και της τεχνολογικής εξέλιξης της Pirelli. Το περιβάλλον του MotoGP προσφέρει το καλύτερο εργαστήριο στον κόσμο των δύο τροχών, εξασφαλίζοντας ότι ο μηχανοκίνητος αθλητισμός συνεχίζει να προωθεί την καινοτομία σε θέματα ασφάλειας, απόδοσης και βιωσιμότητας που φθάνουν στους πραγματικούς πελάτες στους δρόμους.

moto

Η συμφωνία αυτή καλύπτει επίσης τη διαδρομή προς το MotoGP (Road to MotoGP) καθώς η Pirelli γίνεται η επίσημη και μοναδική προμηθεύτρια ελαστικών για όλες τις κατηγορίες του παγκόσμιου πρωταθλήματος Finetwork FIM JuniorGP, το Idemitsu Asia Talent Cup, το Northern Talent Cup και το Red Bull MotoGP Rookies Cup, ενώ προσθέτει στην υφιστάμενη συμμετοχή της στο FIM MiniGP World Series.

Περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την προμήθεια και τον τύπο των ελαστικών που θα χρησιμοποιηθούν θα αποκαλυφθούν εν καιρώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!