MotoGP - Το πρόγραμμα του GP Ολλανδίας

MotoGP - Το πρόγραμμα του GP Ολλανδίας
Η αγωνιστική δράση στον κόσμο του MotoGP συνεχίζεται, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε δύο τροχούς να επισκέπτεται την Ολλανδία και την πίστα του Άσεν, στην τελευταία μάχη πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα.

Δίχως διακοπή, το παγκόσμιο πρωτάθλημα του MotoGP συνεχίζεται το τριήμερο 23-25 Ιουνίου με το Grand Prix Ολλανδίας. Ο όγδοος αγώνας της σεζόν αναμένεται με αγωνία, με ομάδες και αναβάτες να ετοιμάζονται για την έκτη μάχη επί ευρωπαϊκού εδάφους. Πρόκειται για τον τελευταίο αγώνα πριν την καλοκαιρινή διακοπή που θα έχει διάρκεια έξι εβδομάδων.

Η πίστα του Άσεν είναι η μοναδική που βρίσκεται στο πρόγραμμα της κορυφαίας κατηγορίας παγκοσμίου πρωταθλήματος δύο τροχών από το 1949. Η διαδρομή έχει μήκος 4,5 χιλιόμετρα και αποτελείται από 18 στροφές, έξι αριστερές και δώδεκα δεξιές. Πρόκειται για μία πίστα που προσφέρει πολλές ευκαιρίες για προσπέρασμα, με τους αναβάτες να κινούνται με πολύ υψηλές ταχύτητες στο μεγαλύτερο μέρος του γύρου. Τις περισσότερες νίκες στο Άσεν τις έχει ο Βαλεντίνο Ρόσι με 3. Νικητής το 2022 ήταν ο Πέκο Μπανάια, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Αλέιξ Εσπαργκαρό με το 1:32,500. Την Κυριακή στο Grand Prix οι αναβάτες θα διανύσουν 26 γύρους.


Στη βαθμολογία αναβατών προηγείται ο Πέκο Μπανάια προηγείται, όμως η διαφορά του από τη δεύτερη θέση μειώθηκε στο Σάχσενρινγκ. Με το double του ο Χόρχε Μαρτίν πλησίασε τον Ιταλό στους 16 βαθμούς. Ο Μάρκο Μπεζέκι έχασε κι άλλο έδαφος και πλέον υπολείπεται 34 βαθμούς από τον Μπανάια, ενώ ο Ζοάν Ζαρκό έφτασε σε τριψήφιο αριθμό βαθμών, όμως η διαφορά του από τον εργοστασιακό αναβάτη της Ducati είναι στους 51 βαθμούς.

Το Grand Prix Ολλανδίας στην πίστα του Άσεν, θα μεταδοθεί ζωντανά από την Cosmote TV. Ακολουθήστε όλη τη δράση του όγδοου αγωνιστικού τριημέρου της σεζόν του MotoGP στο gMotion by Gazzetta.

Πρόγραμμα Grand Prix Ολλανδίας σε ώρες Ελλάδος

Παρασκευή 23 Ιουνίου

11:45-12:30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

16:00-17:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 24 Ιουνίου

11:10-11:40 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

11:50-12:30 – Κατατακτήριες Δοκιμές

16:00 – Αγώνας Σπριντ

Κυριακή 25 Ιουνίου

10:45-10:55 – Warm-Up

15:00 – Αγώνας

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!