Bentley Batur: Δοκιμές τέλος, αρχίζει η παραγωγή

Bentley Batur: Δοκιμές τέλος, αρχίζει η παραγωγή

Bentley Batur: Δοκιμές τέλος, αρχίζει η παραγωγή
Το βρετανικό Grand Tourer θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 αντίτυπα, τα οποία έχουν ήδη προπωληθεί έναντι 1,65 εκατ. λιρών έκαστο.

Τα δύο πρωτότυπα αυτοκίνητα της Bentley Batur ολοκλήρωσαν την αποστολή τους. Γνωστά εντός της βρετανικής μάρκας ως Car Zero και Car Zero-Zero, πραγματοποίησαν συνδυαστικά 58 δοκιμές εξέλιξης, διανύοντας περισσότερα από 30.000 χλμ. σε διαφορετικές συνθήκες.

Πλέον σειρά παίρνει η γραμμή παραγωγής. Η Batur, το υπερπολυτελές Grand Tourer, θα κατασκευαστεί σε μόλις 18 αντίτυπα. Η τιμή της έχει οριστεί σε 1,65 εκατ. λίρες, χωρίς να περιλαμβάνονται φόροι και έξτρα εξοπλισμός. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν προπωληθεί, με τις παραδόσεις να αρχίζουν ολοκληρώνονται στα τέλη του 2024.

Tο πιο ισχυρό αυτοκίνητο στην ιστορία της βρετανικής μάρκας εφοδιάζεται με τον 6λιτρο W12 κινητήρα, ο οποίος αποδίδει για την περίσταση 750 ίππους και 1.000 Nm ροπής. Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται επίσης αερανάρτηση, ενεργό σύστημα ελέγχου των κλίσεων, ηλεκτρονικό διαφορικό eLSD, ενεργητική τετραδιεύθυνση.

Το όνομα Batur προέρχεται από την ομώνυμη λίμνη που βρίσκεται στη νήσο Μπαλί της Ινδονησίας.

Bentley Batur

Photo Credits: Bentley Motors

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!