F1 - Καναδάς: O Χάμιλτον θέλει να κάνει τη ζωή του Αλόνσο «κόλαση»

F1 - Καναδάς: O Χάμιλτον θέλει να κάνει τη ζωή του Αλόνσο «κόλαση»
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes-AMG θα τα δώσει όλα ώστε να τερματίσει όσο πιο ψηλά μπορεί στον αγώνα της Formula 1 στο Μοντρεάλ.

Η ομάδα που ήθελε όσο τίποτα ένα καλό αποτέλεσμα στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Καναδά ήταν η Mercedes-AMG. H γερμανική αρμάδα δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να φέρει άμεσα σε κατάλληλη θερμοκρασία τα ενδιάμεσα ελαστικά στο FP3 και στις κατατακτήριες δοκιμές. Παρά τα εμπόδια που είχε μπροστά της και τον παραλίγο αποκλεισμό του Λιούις Χάμιλτον από το Q2, είχε δύο μονοθέσια στη μάχη της pole position.

Αμφότερα είχαν μόλις μία προσπάθεια στο Q3 και την αξιοποίησαν στο έπακρο. Ο Χάμιλτον ήταν τέταρτος, ενώ ο Τζορτζ Ράσελ ήταν πέμπτος. Το θετικό για τους δύο Βρετανούς είναι πως ο Νίκο Χούλκενμπεργκ δέχθηκε ποινή στη θέση εκκίνησής του, και αυτό τους φέρνει από μία θέση πιο κοντά στον poleman, Μαξ Φερστάπεν.

Μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών, ο Χάμιλτον ανέφερε ως κύριο αντίπαλό του τον Φερνάντο Αλόνσο: «Το καλό είναι πως ξεκινάμε μπροστά από τις Ferrari. O Μαξ Φερστάπεν θα εξαφανιστεί στον αγώνα, αλλά αν μπορώ να κρατηθώ κοντά στον Αλόνσο, τότε θα του κάνω τη ζωή δύσκολη. Ναι, αυτό θα κάνω».

Επιπλέον ανέφερε τι περιμένει στον αγώνα συνολικά: «Σίγουρα πιστεύω πως μπορούμε να ανέβουμε στο βάθρο. Ελπίζω να μπορέσουμε να παλέψουμε με τον Αλόνσο. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο καλοί θα είμαστε στον αγώνα. Ελπίζω να παλέψω μαζί του. Λογικά θα είμαστε σε καλύτερη θέση με το ρυθμό αγώνα μας. Συνήθως είμαστε καλύτεροι στον αγώνα. Είναι δύσκολο να μαντέψω τι θα γίνει. Την Παρασκευή κάναμε προσομοίωση αγώνα ενώ η πίστα ήταν πολύ σκονισμένη. Όταν οι άλλοι έκαναν αργότερα προσομοίωση αγώνα, ήταν ένα δευτερόλεπτο ταχύτεροι».

Ο Χάμιλτον βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας οδηγών με 87 βαθμούς πριν την έναρξη του Grand Prix Καναδά.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!