F1 - Βρέχει ποινές, έχασε τη δεύτερη θέση ο Χούλκενμπεργκ

Πάνος Σεϊτανίδης
F1 - Βρέχει ποινές, έχασε τη δεύτερη θέση ο Χούλκενμπεργκ
Ο οδηγός της Haas F1 έλαβε 3 θέσεις ποινής στο grid για ατόπημα υπό καθεστώς κόκκινης σημαίας

Μετά τις 3 θέσεις ποινής στον Κάρλος Σάινθ που έκλεισε τον Πιερ Γκασλί στο Q1 του Grand Prix Καναδά, οι αγωνοδίκες τιμώρησαν και τον Νίκο Χούλκενμπεργκ! Ο οδηγός της Haas F1 είχε σημειώσει τον δεύτερο καλύτερο χρόνο στις κατατακτήριες δοκιμές και αναμενόταν να παραταχθεί με την VF-23 στην πρώτη σειρά του grid.

Ωστόσο, τελικά θα εκκινήσει πέμπτος, αφού οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να επιβάλλουν και στον Γερμανό ποινή 3 θέσεων στο grid για ατόπημα υπό το καθεστώς κόκκινης σημαίας στο φινάλε του Q3.

Ο Νίκο Χούλκενμπεργκ στον Καναδά

Παρότι ο Χούλκενμπεργκ είχε ολοκληρώσει τον γρήγορο γύρο του όταν η έξοδος του Όσκαρ Πιάστρι οδήγησε στη διακοπή της διαδικασίας, στον γύρο επιστροφής στα pit εντοπίστηκε να κινείται ταχύτερα του προκαθορισμένου χρόνου που ορίζεται από την ECU της FIA.

Το πάνελ των αγωνοδικών που αποτελούνταν από τους Γκάρι Κόνελι, Ματιέ Ρεμερί, Ενρίκε Μπερνόλντι και Μαρσέλ Ντεμέρ, επέβαλλε κι ένα βαθμό ποινής στην αγωνιστική λισάνς του 35χρονου οδηγού.

Η αναλυτική ανακοίνωση με την απόφαση:

Η απόφαση της FIA

To Grand Prix Καναδά θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από ΑΝΤ1 και ΑΝΤ1+, με το Formula 1 Show να ξεκινά στις 20.00 ώρα Ελλάδας.

Στις 20.40 έχουμε «εκκίνηση» στο LIVE του Gazzetta με ρεπορτάζ, παρασκήνιο, εικόνες και videos από τη μάχη του Μοντρεάλ!

Φωτογραφίες: Haas F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!