F1 - O Νόρις λέει «όχι» στο επίσημο videogame

F1 - O Νόρις λέει «όχι» στο επίσημο videogame
O οδηγός της McLaren δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στο επίσημο videogame της F1, καθώς δεν ανταποκρίνεται αρκετά στην πραγματικότητα.

Σίγουρα οι δημιουργοί του F1 23, που είναι το επίσημο παιχνίδι της Formula 1, δεν περίμεναν να δεχθούν αρνητική δημοσιότητα λίγες ημέρες μετά την κυκλοφορία του. Τα τελευταία χρόνια η δημοτικότητά του έχει εκτοξευθεί και sim-racers που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα eSports έχουν γίνει διάσημοι στο χώρο.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον οδηγό της Formula 1, Λάντο Νόρις, το παιχνίδι απέχει πολύ από την πραγματικότητα, παρά το γεγονός πως έχει βελτιωθεί από πλευράς ρεαλισμού τα τελευταία χρόνια: «Κάθε νέο παιχνίδι που βγαίνει δεν μοιάζει καθόλου με την πραγματικότητα. Τα παιχνίδια είναι πολύ εύκολα, δεν υπάρχουν καθόλου αναπηδήσεις και μπορείς να χρησιμοποιείς πολλά κερμπ. Π.χ. στην Τζέντα, τα μονοθέσια στο παιχνίδι πάνε πέντε δευτερόλεπτα ταχύτερα από την πραγματικότητα, κάτι που δεν βγάζει νόημα. Δεν έχω οδηγήσει πολύ το νέο παιχνίδι, έκανα μερικούς γύρους στο Λας Βέγκας. Πιστεύω πως υπάρχει μικρή βελτίωση στο ρεαλισμό».

Επιπλέον εξήγησε τη διαφορά μεταξύ των πραγματικών προσομοιωτών και του επίσημου videogame της F1.

«Υπάρχουν τα παιχνίδια και οι πραγματικοί προσομοιωτές. Υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους. Το ένα είναι παιχνίδι και στην τελική έχει φτιαχτεί για να το διασκεδάσεις. Δεν απολαμβάνεις πάντα την οδήγηση στον προσομοιωτή γιατί είναι μια διαφορετική εμπειρία. Οδηγείς, δεν παίζεις. Το παιχνίδι της F1 έχει βελτιωθεί λίγο. Προγράμματα που είναι προσομοιωτές όπως το iRacing ή το rFactor είναι πολύ καλύτερα από το παιχνίδι της F1 γιατί είναι ένα απλό παιχνίδι. Δεν είναι σχεδιασμένο να είναι ακριβώς όπως ένα μονοθέσιο, πιστεύω», ανέφερε ο Βρετανός στο πλαίσιο του Grand Prix Καναδά.

Το F1 23 είναι διαθέσιμο στις πλατφόρμες Playstation, Xbox και pc. Μέσω του mode, F1 World, μπορείτε να κερδίσετε το εορταστικό livery της McLaren προς τιμήν της κατάκτησης του Triple Crown.

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!