Praga Bohema: Τo hypercar από την Τσεχία που... έριξε σαγόνια στο Grand Tour

Praga Bohema: Τo hypercar από την Τσεχία που... έριξε σαγόνια στο Grand Tour
To Praga Bohema, με ισχύ 700 ίππων και τιμή 1,3 εκατ. ευρώ, έκανε την πρώτη του δοκιμή στην τηλεόραση.

Μπορεί στους περισσότερους να είναι γνωστή λόγω της παραγωγής go-kart, η Praga όμως δραστηριοποιείται και σε άλλους τομείς. Ακόμη και στην αεροπλοΐα, καθώς κατασκευάζει ελαφριά αεροσκάφη. Από πέρυσι εισήλθε στο χώρο των hypercar, με το Bohema.

Πρόκειται για ένα πανάλαφρο μοντέλο που έχει σχεδιαστεί για συμμετοχή σε track days, θα έχει όμως άδεια και για κυκλοφορία στους δημόσιους δρόμους. Κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και με ισχύ 700 ίππων, θα κατασκευαστεί σε μόλις 89 μονάδες, με τιμή στο 1,3 εκατ. ευρώ (χωρίς τους φόρους).

Για την πρώτη τηλεοπτική δοκιμή του Bohema, η Praga «εμπιστεύτηκε» την εκπομπή The Grand Tour του Amazon Prime. Πρόκειται για το σόου των... πρώην παρουσιαστών του BBC, Τζέρεμι Κλάρκσον, Ρίτσαρντ Χάμοντ και Τζέιμς Μέι. Ο τελευταίος είχε τη χαρά να οδηγήσει το Bοhema σε πίστα αεροδρομίου στη Σλοβακία και έμεινε με το... στόμα ανοιχτό. «Το τιμόνι του είναι απίστευτο. Μπορεί να έχει yoke αντί για συμβατικό τιμόνι, όμως ακόμα και σε μία στενή χάραξη διαδρομής δε χρειάστηκε ποτέ να το στρίψω πολύ. Η επιτάχυνσή του είναι ασύλληπτη. Είναι εντυπωσιακό, απλά εντυπωσιακό».

Praga Bohema

Από το 2024 ο ετήσιος ρυθμός παραγωγής του Praga Bohema αναμένεται να φθάσει τις 20 μονάδες. Συνολικά θα κατασκευαστούν 89 αυτοκίνητα, με τον αριθμό να παραπέμπει στη συμπλήρωση το 2022 των 89 ετών από το 1933, όταν το Praga Alfa νίκησε στον αγώνα 1.000 Μιλίων της Τσεχοσλοβακίας.

Δείτε το τρέιλερ του επεισοδίου The Grand Tour: Eurocrash

Photo Credits: Praga

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!