F1- Αλόνσο: «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν η μέρα μου»

F1- Αλόνσο: «Ζητώ συγγνώμη, δεν ήταν η μέρα μου»
Απογοητευμένος ήταν ο Ισπανός οδηγός της Aston Martin έπειτα από μια μέτρια εμφάνιση στις κατατακτήριες δοκιμές της Βαρκελώνης.

Διαφορετικά περίμενε τον αγώνα της πατρίδας του να εξελιχθεί ο Φερνάντο Αλόνσο. Ο Ισπανός είχε μια ιδιαίτερα υποτονική απόδοση στις κατατακτήριες δοκιμές του Grand Prix Ισπανίας, που συνδυάστηκε με μια σειρά από λάθη και «βόλτες» στα χαλίκια της πίστας.

Ο Ισπανός έκανε λάθος στη στροφή 14 του πρώτου γύρου του στο Q1, βγήκε εκτός και «πλήγωσε» το δάπεδο της AMR23. Κατά τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών οι μηχανικοί έκαναν αγώνα δρόμου ώστε να επιδιορθώσουν τη ζημιά. Στο Q3 είχε μόλις μία προσπάθεια και… την πέταξε στα σκουπίδια με ένα λάθος στη στροφή 10, απογοητεύοντας τους Ισπανούς στις κερκίδες.

Μετά το τέλος του Q3, o Αλόνσο παραδέχθηκε τα λάθη του και ζήτησε συγγνώμη τόσο από την ομάδα όσο και από τους συμπατριώτες του: «Πιστεύω πως είχα ζημιά που κόστισε δύο δέκατα του δευτερολέπτου. Οι μηχανικοί έκαναν πολύ καλή δουλειά να επιδιορθώνουν τη ζημιά κάθε φορά που ήμουν στο γκαράζ. Πιστεύω πως ο τελευταίος μου γύρος στο Q3 ήταν πολύ ανταγωνιστικός, αλλά πάτησα σε ένα βρεγμένο σημείο στη στροφή 10. Δεν ήταν το καλύτερο Σάββατο».

Όσο για τις δυνατότητές του την Κυριακή στον αγώνα, ο Αλόνσο είπε: «Ίσως το βάθρο να είναι άπιαστο για εμάς αύριο, με δεδομένο πως ξεκινάω 9ος. Μια θέση στην πρώτη 5άδα πρέπει να την έχουμε ως στόχο. Θα δούμε αν με τη νέα χάραξη της πίστας θα είναι εύκολο το προσπέρασμα. Σήμερα όμως δεν ήταν η καλύτερη μέρα μου. Ζητώ συγγνώμη από την ομάδα και από τους οπαδούς».

Το Grand Prix Ισπανίας είναι προγραμματισμένο για τις 16:00 ώρα Ελλάδος την Κυριακή. Η δράση ξεκινά όμως από τις 15:30 ώρα Ελλάδος με το LIVE του gMotion by Gazzetta για να μπούμε σε κλίμα αγώνα.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!