Toyota: Το Yaris ανανεώνεται και αποκτά πιο δυνατή υβριδική έκδοση

Toyota: Το Yaris ανανεώνεται και αποκτά πιο δυνατή υβριδική έκδοση

Toyota: Το Yaris ανανεώνεται και αποκτά πιο δυνατή υβριδική έκδοση
Η γκάμα του Toyota Yaris ανανεώνεται, με πιο ισχυρό υβριδικό σύνολο και βελτιώσεις σε ασφάλεια και τεχνολογία.

Το Yaris είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Toyota, καθώς μέσα στα 25 χρόνια της παρουσίας του στην αγορά έχει πουλήσει περισσότερα από 10 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Το ιαπωνικό σουπερμίνι συνεχίζει ακάθεκτο και ανανεώνεται για την Ευρώπη, επεκτείνοντας την γκάμα των υβριδικών εκδόσεων και αποκτώντας αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας και νέο σύστημα infotainment.

Toyota Yaris 2023

Οι αλλαγές για το 2023 περιλαμβάνουν ένα νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης που ονομάζεται «Hybrid 130», το οποίο προσφέρεται επιπλέον της υπάρχουσας διαμόρφωσης Hybrid 115. Και τα δύο υβριδικά συστήματα διαθέτουν κινητήρα 1,5 λίτρων, αλλά το νέο 130 διαθέτει νέο κιβώτιο ταχυτήτων με μεγαλύτερο ηλεκτροκινητήρα και βελτιωμένο λογισμικό. Όπως υποδηλώνει το όνομα, η συνδυασμένη ισχύς αυξάνεται στους 130 ίππους (96 kW), ενώ η ροπή με τον νέο κινητήρα πηγαίνει από τα 141 Nm ροπής στα 185 Nm, που είναι μια αύξηση της τάξης του 30%.

Η Toyota λέει ότι το πιο σημαντικό πλεονέκτημα του νέου υβριδικού θα γίνεται αισθητό κυρίως κατά το προσπέρασμα, καθώς θα χρειάζεται χρόνο 7,5 δευτερολέπτων για την επιτάχυνση από τα 80 στα 120 χλμ/ώρα. Ο χρόνος για τα 0-100 χλμ/ώρα έχει επίσης μειωθεί κατά μισό δευτερόλεπτο, και τώρα είναι 9,2 δευτερόλεπτα.

Toyota Yaris 2023

Και οι δύο υβριδικές εκδόσεις θα είναι διαθέσιμές, αλλά οι εκδόσεις Premiere Edition και GR Sport (δεν πρέπει να συγχέεται με το GR Yaris) θα διατίθενται αποκλειστικά με το υβριδικό σύστημα των 130 ίππων. Η Premiere Edition είναι μια νέα έκδοση που τοποθετείται στην κορυφή της σειράς του Yaris. Διαθέτει το αποκλειστικό χρώμα Neptune Blue με μαύρη οροφή, ζάντες 17 ιντσών και ασορτί μπλε ραφές και πινελιές στην καμπίνα.

Αναβαθμισμένη ασφάλεια

Η Toyota βελτίωσε το επίπεδο του στάνταρ εξοπλισμού ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας που περιλαμβάνεται στο Yaris, παρουσιάζοντας τα νέα χαρακτηριστικά με το όνομα Toyota T-Mate. Το σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης του αυτοκινήτου έχει αναβαθμιστεί για να ανιχνεύει, εκτός από άλλα αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες, πεζούς και ποδηλάτες.

Toyota Yaris 2023

Άλλα νέα ψηφιακά συστήματα περιλαμβάνουν το Acceleration Suppression At Low Speed, το οποίο εμποδίζει τον οδηγό να επιταχύνει ξαφνικά όταν ανιχνεύσει ένα προπορευόμενο όχημα. Υπάρχει επίσης το νέο σύστημα διακοπής οδήγησης έκτακτης ανάγκης που λειτουργεί όταν ενεργοποιείται το Lane Trace Assist. Σε περίπτωση που ένας οδηγός κοιμηθεί ή αρρωστήσει ενώ βρίσκεται σε αυτοκινητόδρομο, το σύστημα εκπέμπει μια προειδοποίηση. Εάν δεν γίνει κάποια ενέργεια, θα σταματήσει το αυτοκίνητο, θα ενεργοποιήσει τα αλάρμ και θα ξεκλειδώσει τις πόρτες.

Toyota Yaris 2023

Στο ανανεωμένο Toyota Yaris οι ενημερώσεις στο Safety Sense της Toyota μπορούν να γίνουν για πρώτη φορά Over The Air. Οι νέες αναβαθμίσεις λογισμικού θα λαμβάνονται κατά την κίνηση του αυτοκινήτου και θα εγκαθίστανται όταν είναι οι συνθήκες θα το επιτρέπουν.

Νέο infotainment

Το Toyota Yaris του 2023 εφοδιάζεται με νέο σύστημα infotainment. Ένα από τα νέα χαρακτηριστικά είναι ο προσαρμόσιμος πίνακας οργάνων, με τέσσερις διαθέσιμες επιλογές για να. Το μέγεθος της οθόνης του πίνακα οργάνων εξαρτάται από την έκδοση που θα επιλέξετε. Στις High, GR Sport ή Premiere Edition η οθόνη είναι 12,3 ιντσών ενώ στις πιο μικρές εκδόσεις είναι 7”. Το μέγεθος της οθόνης Infotainment υπαγορεύεται επίσης από την έκδοση, με οθόνη 9 ή 10,5 ιντσών να είναι οι δύο διαθέσιμες επιλογές.

Toyota Yaris 2023

Υπάρχει ασύρματη λειτουργία Apple CarPlay και Android Auto και η Toyota έχει βελτιώσει το λογισμικό αναγνώρισης φωνής του Yaris ώστε να ανταποκρίνεται σε μια ποικιλία εντολών για λειτουργίες όπως ο έλεγχος του κλιματισμού.

Για πρώτη φορά, το Yaris θα προσφέρεται με ψηφιακό έξυπνο κλειδί που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τηλέφωνο Apple ή Android για να κλειδώσει ή να ξεκλειδώσει από απόσταση το αυτοκίνητο και να ενεργοποιήσει το σύστημα κλιματισμού και τα φώτα κινδύνου. Αυτή λειτουργία θα προσφέρεται με ετήσια συνδρομή στην υπηρεσία, αλλά η Έκδοση Premiere θα συνοδεύεται από σύνδεση ενός έτους.

Toyota Yaris 2023

Τα βιβλία παραγγελιών αναμένεται να ανοίξουν τον Ιούνιο σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές αγορές και οι τιμές θα ανακοινωθούν όσο πλησιάζουμε στην ημερομηνία παρουσίασης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!