F1 - Η Alpine θέλει να γίνει «killer» των Mercedes και Ferrari

F1 - Η Alpine θέλει να γίνει «killer» των Mercedes και Ferrari
Η γαλλική ομάδα υποστηρίζει πως μπορεί να είναι ακόμη και η τρίτη δύναμη στον επόμενο αγώνα της Formula 1 που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία.

Έπειτα από το πρώτο βάθρο στη σεζόν άνοιξε η… όρεξη της Alpine F1 για διακρίσεις. Η γαλλική ομάδα είχε ένα υποτονικό ξεκίνημα στα πέντε πρώτα Grand Prix, ωστόσο η τύχη της άλλαξε στο Μονακό, καθώς η A523 ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική.

Ο Έστεμπαν Οκόν ήταν μόλις ένα δέκατο μακριά από την pole position στις κατατακτήριες και στον αγώνα κατέκτησε την 3η θέση. Αυτό ήταν το πρώτο βάθρο της Alpine από το GP Κατάρ του 2021- τότε δια χειρός Φερνάντο Αλόνσο. Στο Μονακό η γαλλική ομάδα παρουσίασε σημαντικές αναβαθμίσεις στο μονοθέσιό της, οι οποίες πέρασαν απαρατήρητες λόγω της μεταμόρφωσης της Mercedes W14.

Μετά από ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα στο Πριγκιπάτο, ο αγωνιστικός διευθυντής της Alpine, Άλαν Περμέιν, έβαλε στο στόχαστρο τις Mercedes και Ferrari: «Δεν πιστεύω πως το μονοθέσιό μας είναι καλό αποκλειστικά στο Μονακό. Οι αναβαθμίσεις που φέραμε δούλεψαν σωστά. Περιμένω να είμαστε καθαρά μπροστά από τις Mercedes και Ferrari στον επόμενο αγώνα. Ο Μαξ είναι πολύ μπροστά και αν ο Σέρχιο Πέρεζ είναι σε καλή μέρα, θα είναι κι αυτός μπροστά μας. Το να νικήσουμε τον Φερνάντο Αλόνσο θα είναι δύσκολο, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μην παλέψουμε με τις Ferrari και Mercedes. To κάναμε τόσο στο Μονακό όσο και στο Μαϊάμι».

Επιπλέον μίλησε για τις αναβαθμίσεις της ομάδας του εντός της σεζόν: «Το Μονακό δεν δείχνει την πλήρη δυναμική των ομάδων αλλά είμαστε χαρούμενοι που πήγαμε καλά. Αναμένουμε να είμαστε πολύ δυνατοί στη Βαρκελώνη και εκεί θα κατανοήσουμε καλύτερα το μονοθέσιό μας».

Η Alpine βρίσκεται στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών με 35 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!