F1 - H Ferrari ζητά συγγνώμη από τον Λεκλέρ

F1 - H Ferrari ζητά συγγνώμη από τον Λεκλέρ
Η απογοήτευση του Μονεγάσκου μετά τον αγώνα της πατρίδας του οδήγησε την ιταλική ομάδα της Formula 1 να ζητήσει συγγνώμη από τον οδηγό της.

Έπρεπε να περάσουν έξι Grand Prix φέτος για να ξεκινήσουν οι συγγνώμες της Scuderia Ferrari προς τον Σαρλ Λεκλέρ. Ο Μονεγάσκος επηρεάστηκε σημαντικά από τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα.

Στο Q3 ο Λεκλέρ παρεμπόδισε τον Λάντο Νόρις, ο οποίος ήταν σε γρήγορο γύρο, έπειτα από κακή συνεννόηση με τον αρχιμηχανικό του και δέχθηκε ποινή τριών θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα. Την Κυριακή, η Ferrari τον έβαλε για αλλαγή ελαστικών προτού ξεκινήσει η βροχή και έχασε την ευκαιρία να παλέψει για βάθρο.

Έπειτα από ένα ακόμη απογοητευτικό Grand Prix στο Μονακό για τον Λεκλέρ, ο επικεφαλής των κόκκινων, Φρεντ Βασέρ, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από τον οδηγό του.

Σαρλ Λεκλέρ

«Στο Μονακό τα τελευταία χρόνια είναι αρκετά απογοητευμένος και φέτος οι κατατακτήριες ήταν δύσκολες για εκείνον. Ήταν δύσκολο αρχικά που έχασε την pole position για ένα δέκατο του δευτερολέπτου και δεν ήταν στην πρώτη σειρά της εκκίνησης για πολύ λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου. Μετά δέχθηκε και την ποινή. Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο από το να του ζητήσω συγγνώμη εκ μέρους όλης της ομάδας. Πρέπει να κατανοήσουμε πώς θα κάνουμε καλύτερη δουλειά και να δουλέψουμε στην καλύτερη επικοινωνία μεταξύ του pit wall και του Σαρλ. Υπάρχουν βέβαια και οι συγκυρίες, όπως το πού έγινε το συμβάν στο Q3. Έγινε μέσα στο τούνελ. Πρέπει να αποφύγουμε τις δικαιολογίες, διότι αυτός είναι ο χειρότερος τρόπος για να βελτιωθεί κάποιος», είπε.

Στη βαθμολογία των οδηγών, ο Λεκλέρ βρίσκεται έξι βαθμούς πίσω από τον teammate του, Κάρλος Σάινθ. Ο Μονεγάσκος μέχρι στιγμής, μετρά μόλις μία παρουσία στο βάθρο, με μια 3η θέση στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν.

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!