F1 - Περιχαρής ο Χάμιλτον που η Mercedes κέρδισε τη Ferrari στο Μονακό

F1 - Περιχαρής ο Χάμιλτον που η Mercedes κέρδισε τη Ferrari στο Μονακό
Ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες του αγώνα στο Μονακό και στο αποτέλεσμα για την Mercedes.

Οι προσδοκίες της Mercedes-AMG στο αγωνιστικό τριήμερο του Grand Prix Μονακό ήταν αρκετά χαμηλές. Η γερμανική ομάδα παρουσίασε μεν το νέο αναβαθμισμένο αεροδυναμικό πακέτο που άλλαξε σημαντικά την W14 E-Performance, όμως δεν γνώριζε τι να περιμένει από πλευράς απόδοσης στο Πριγκιπάτο.

Ο Λιούις Χάμιλτον κατετάγη 6ος στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα κατάφερε να αναρριχηθεί μέχρι την 4η θέση. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τον Βρετανό, ο οποίος φοβήθηκε πως στο βρεγμένο οδόστρωμα θα είχε σύγκρουση με τις μπαριέρες.

«Το μονοθέσιο ήταν πολύ ασταθές και τα ελαστικά δεν λειτουργούσαν. Ήταν λες και οδηγούσα στον πάγο. Μετά από αρκετή ώρα άρχισαν να λειτουργούν τελικά και είχα πρόσφυση. Αλλά πολλές φορές ήμουν κοντά στο να έχω έξοδο και σύγκρουση με τις μπαριέρες. Ήταν τρελό αυτό που συνέβη. Δεν μπορούσα να φέρω τα ελαστικά σε καλή θερμοκρασία και προσπαθούσα απλά να επιβιώσω. Έχασα χρόνο και στο pit-stop, αλλά δεν έκανα λάθη και έμεινα στην πίστα», ανέφερε ο 7 φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Τόσο ο Χάμιλτον όσο και ο Τζορτζ Ράσελ τερμάτισαν μπροστά από τους οδηγούς της Ferrari. Αυτό έφερε μεγάλη ικανοποίηση στον Χάμιλτον: «Συνολικά, ως ομάδα κάναμε ένα βήμα εμπρός και πήραμε το 4-5 σε έναν πολύ δύσκολο αγώνα. Φοβερό αποτέλεσμα. Η ομάδα έκανε καλή δουλειά με τη στρατηγική και ήταν φοβερό που ξεπεράσαμε τη Ferrari».

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!