Formula 1, Μονακό: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου

Formula 1, Μονακό: Το πρόγραμμα του αγωνιστικού τριημέρου
Η αγωνιστική δράση συνεχίζεται στον κόσμο της F1, με το κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ να ξεκινά την ευρωπαϊκή του περιοδεία στους στενούς δρόμους του Μόντε Κάρλο με το GP Μονακό.

Έπειτα από τρεις εβδομάδες, ο μαγικός κόσμος της Formula 1 επιστρέφει –επιτέλους– στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις, με το έκτο αγωνιστικό τριήμερο της σεζόν να είναι το Grand Prix Μονακό, το τριήμερο 26-28 Μαΐου. Ομάδες και οδηγοί, έπειτα από τη ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα, ταξιδεύουν στη γαλλική Ριβιέρα, σε ένα από τα πιο φαντασμαγορικά event της σεζόν.

Οι αγώνες στο Πριγκιπάτο ξεκίνησαν πριν την F1, με τον πρώτο να διεξάγεται το 1929. Το Grand Prix Μονακό εντάχθηκε στο πρόγραμμα της Formula 1 το 1950 και από το 1955 (πλην του 2020) έχει καθιερωθεί ως ετήσιος προορισμός. Η διαδρομή έχει μήκος 3.337 μέτρα και την Κυριακή οι οδηγοί θα διανύσουν συνολικά 78 γύρους. Τις περισσότερες νίκες έχει ο Άιρτον Σένα με 6, ενώ η McLaren ως ομάδα μετρά 15 νίκες συνολικά. Νικητής το 2022 ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ της Red Bull Racing, ενώ το ρεκόρ πίστας κατέχει ο Λιούις Χάμιλτον με το 1:12,909.

Μετά από την ολοκλήρωση πέντε Grand Prix, o Μαξ Φερστάπεν έχει ένα μαξιλαράκι ασφαλείας στη βαθμολογία οδηγών της τάξης των 14 βαθμών, έναντι του Σέρχιο Πέρεζ. Ωστόσο η Red Bull Racing περιμένει έντονο ανταγωνισμό, καθώς ομάδες όπως η Mercedes-AMG θα παρουσιάσουν σημαντικές αναβαθμίσεις στο Μονακό. Αυτή που έχει επιβεβαιώσει ότι δεν θα έχει νέα εξαρτήματα στο μονοθέσιό της είναι η Scuderia Ferrari, που κάνει υπομονή έως τη Βαρκελώνη.

Ο επίσημος προμηθευτής ελαστικών της Formula 1, Pirelli, θα διαθέσει στις ομάδες τις C5 (μαλακή), C4 (μεσαία) και C3 (σκληρή) γόμες ελαστικών στο Μόντε Κάρλο. Με δεδομένο πως πρόκειται για τις πιο μαλακές γόμες στην γκάμα της ιταλικής φίρμας, δεν αποκλείεται να δούμε ποικιλομορφία στις στρατηγικές, εφόσον ο αγώνας διεξαχθεί υπό στεγνές συνθήκες.

To GP Μονακό θα μεταδοθεί ζωντανά από τον ANT1, ενώ όλο το αγωνιστικό τριήμερο από το ANT1+. Ακολουθήστε όλη τη δράση του έκτου τριημέρου της σεζόν στο gMotion by Gazzetta, όπως επίσης το LIVE στις κατατακτήριες δοκιμές και στον αγώνα της Κυριακής.

Πρόγραμμα Grand Prix Μονακό σε ώρες Ελλάδος.

Παρασκευή 26 Μαΐου

14:30-15-30 – Πρώτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Δεύτερη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

Σάββατο 27 Μαΐου

13:30-14:30 – Τρίτη Περίοδος Ελεύθερων Δοκιμών

17:00-18:00 – Κατατακτήριες Δοκιμές (LIVE)

Κυριακή 28 Μαΐου

16:00 – Αγώνας (LIVE)

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!