Formula 1: Η ανανεωμένη W14 θα κάνει ντεμπούτο στο Μονακό

Formula 1: Η ανανεωμένη W14 θα κάνει ντεμπούτο στο Μονακό
Η Mercedes-AMG δεν θέλει να χάσει χρόνο στον τομέα της εξέλιξης και δεν θα καθυστερήσει την παρουσίαση του μεγάλου πακέτου αναβαθμίσεων για το φετινό μονοθέσιό της.

Στο Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, ο κόσμος της Formula 1 αγωνιούσε να δει τις αναβαθμίσεις που ετοίμαζε η Mercedes-AMG. H γερμανική ομάδα ξόδεψε το μεγαλύτερο μέρος της εξέλιξης στο 2023 , δουλεύοντας στο αγωνιστικό πακέτο που θα έκανε ντεμπούτο στην πίστα της Ίμολα. Όμως η ματαίωση του Grand Prix λόγω των φονικών καιρικών συνθηκών, ανέβαλε την πρώτη εμφάνιση της ανανεωμένης W14.

Ο επόμενος αγώνας είναι το Grand Prix Μονακό, με το σιρκουί του Πριγκιπάτου να μην προσφέρεται για ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με αναβαθμίσεις. Οι αργές στροφές και το γεμάτο σαμαράκια οδόστρωμα, δεν βοηθούν στη συλλογή πολύτιμων δεδομένων. Επιπλέον, οι μπαριέρες καραδοκούν σε κάθε στροφή και οποιοδήποτε ατύχημα θα άφηνε δίχως ανταλλακτικά τη γερμανική ομάδα.

Σύμφωνα με το motorsport.com, η Mercedes θα αψηφήσει τα παραπάνω και θα παρουσιάσει τις αναβαθμίσεις της W14 στο Μονακό. Οι αναβαθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν αλλαγές στην εμπρός ανάρτηση, νέο αμάξωμα, sidepods και πάτωμα. Πρόκειται λοιπόν για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό πακέτο, με το οποίο η γερμανική ομάδα ευελπιστεί να μειώσει τη διαφορά από τη Red Bull Racing.

Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, το γερμανικό εργοστάσιο δεν είχε και τον απαραίτητο χρόνο ώστε να βρει εναλλακτική για τις αναβαθμίσεις. Η ανανεωμένη W14 ήταν καθ' οδόν για την Ίμολα. Έπειτα από τη ματαίωση του αγώνα, το μονοθέσιο άλλαξε πορεία, με κατεύθυνση το Μονακό. Λόγω της έκτασης των αλλαγών, δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος ώστε οι μηχανικοί να επιστρέψουν στην πρώτη έκδοση του μονοθεσίου, ώστε η πρεμιέρα των αναβαθμίσεων να πάρει παράταση για την Ισπανία.

Μετά από πέντε Grand Prix στο 2023, η Mercedes βρίσκεται στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών της Formula 1 με 96 βαθμούς.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!