Stellantis: Η παραγωγή καθυστερεί λόγω διαμαρτυρίας των εργαζόμενων

Stellantis: Η παραγωγή καθυστερεί λόγω διαμαρτυρίας των εργαζόμενων
Οι συνθήκες εργασίας στο εργοστάσιο που παράγονται το Panda και η Tonale στην Ιταλία έχουν αντίκτυπο στην παραγωγή των μοντέλων.

Οι εργαζόμενοι της Stellantis στη Νότια Ιταλία διαμαρτύρονται για τις ανθυγιεινές τουαλέτες, την έλλειψη εξοπλισμού εργασίας και την ανεπαρκή θέρμανση και οι διαμαρτυρίες αυτές έχουν επιβραδύνει την κατασκευή των μοντέλων Alfa Romeo Tonale και Fiat Panda.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, ένα σημαντικό μέρος του προσωπικού στο εργοστάσιο Pomigliano, που βρίσκεται κοντά στη Νάπολη, σταμάτησε να εργάζεται για δύο ώρες την Παρασκευή, που ήταν τρίτη ημέρα διαμαρτυρίας, σύμφωνα με τον Σιμόνε Μαρινέλι, ο οποίος είναι επικεφαλής του συνδικάτου Fiom.

«Το εργοστάσιο είναι βρώμικο και οι τουαλέτες βρωμάνε», είπε ο Μαρινέλι. «Μας λείπουν οι φόρμες εργασίας - ορισμένοι συνάδελφοι πρέπει να περιμένουν μήνες για να αντικαταστήσουν τις παλιές και φθαρμένες».

tonale

Η Stellantis ωστόσο απορρίπτει τις κατηγορίες για έλλειψη προσοχής στις συνθήκες εργασίας. «Η εταιρεία ενεργεί πάντα στο πλαίσιο των συμβάσεων εργασίας και με σεβασμό στους εργαζομένους της, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη το ανταγωνιστικό περιβάλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας», είπε εκπρόσωπός της στην Ιταλία.

Υπό την ηγεσία του Κάλος Ταβάρες, του CEO της Stellantis, τα έσοδα του ομίλου έχουν αυξηθεί σημαντικά, ωστόσο είναι γνωστή η εμμονή του Πορτογάλου με τον -ακραίο σε κάποιες περιπτώσεις- περιορισμό των δαπανών για να επιτευχθούν αυτοί οι στόχοι.

Οι διαμαρτυρίες στην Ιταλία δεν είναι οι μοναδικές μέσα στον Όμιλο Stellantis. Τα συνδικάτα των εργαζομένων και σε γαλλικά εργοστάσια έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες εργασίας και την κακή συντήρηση των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!