Formula 1: «Προσβολή στην κοινή λογική η διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα»

Formula 1: «Προσβολή στην κοινή λογική η διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα»
Με την Ιταλία να μετρά 9 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες, η ματαίωση του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια ήταν η φυσιολογική εξέλιξη.

Στην ματαίωση του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια προχώρησε η Formula 1 λίγες ημέρες πριν τη διεξαγωγή του, κάτι σπάνιο για αγώνα του κορυφαίου θεσμού του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όμως οι συνθήκες που επικρατούν στην συγκεκριμένη περιφέρεια λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων ήταν τέτοιες που δεν επέτρεπαν κάποια διαφορετική απόφαση.

Με την Ιταλία να μετρά μέχρι στιγμής 9 νεκρούς και ανυπολόγιστες καταστροφές από τις πλημμύρες, θα ήταν τεράστιο σφάλμα η Formula 1 να επιμείνει στη διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα. «Όλοι κατανόησαν την απόφαση που λάβαμε. Κανείς δεν ήθελε να προσθέσει και άλλα προβλήματα σε όσους υποφέρουν ήδη. Ακόμα και η πρόσβαση οδικώς στην πίστα θα είναι θέμα. Φανταστείτε να καλωσορίζαμε θεατές σε μία κατεστραμμένη περιοχή. Θα ήταν προσβολή στην κοινή λογική», δήλωσε ο Στέφανο Ντομενικάλι, γεννηθείς στην Ίμολα το 1965.

Ο CEO της Formula 1 μίλησε στο Quotidiano Nazionale για την απόφαση ματαίωσης του Grand Prix. «Δεν ισχύει το μότο “the show must go on” ανεξαρτήτως συνθηκών. Η Ίμολα είναι το σπίτι μου, γνωρίζω τι σημαίνει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός για τους κατοίκους. Οπότε η ματαίωση του αγώνα ήταν μία δύσκολη απόφαση. Όμως δεν είχα εναλλακτική. Η Εμίλια-Ρομάνια πρέπει να επικεντρωθεί στην αποκατάσταση των ζημιών. Θα ξανασκεφτούμε τη χαρά που προσφέρει η ταχύτητα όταν θα μπορούμε να χαμογελάσουμε και πάλι».

Στο επίκεντρο της καταστροφής βρίσκεται η πόλη της Φαέντσα, που αποτελεί την έδρα της AlphaTauri. «Γνωρίζω αρκετούς μηχανικούς της ομάδας, της πρώην Minardi, που ζουν εκεί και έχουν χάσει τα πάντα. Ευτυχώς οι γονείς μου μένουν σε περιοχή της Ίμολα που δεν επηρεάστηκε από τις πλημμύρες», τόνισε ο Ντομενικάλι.

Το σφιχτό πρόγραμμα της Formula 1 δεν επιτρέπει να βρεθεί κενή ημερομηνία για τη διεξαγωγή του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια φέτος. «Είναι πολύ δύσκολο, πρακτικά αδύνατο. Το πρωτάθλημα συνεχίζεται χωρίς διακοπή, στο Μονακό και τη Βαρκελώνη. Ας ελπίσουμε ότι το 2024 θα έχουμε τη δυνατότητα να γιορτάσουμε την αναγέννηση της πατρίδας μου», ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της F1.

Με το τρέχον συμβόλαιο της πίστας με τη Formula 1 να ολοκληρώνεται το 2025, είναι πιθανόν να επεκταθεί για ένα επιπλέον έτος, συμπεριλαμβάνοντας τον αγώνα του 2026.

Photo Credits: Corpo Nazionale Soccorso Alpino e Speleologico

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!