Formula 1: Η ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα οδηγεί στην επέκταση του συμβολαίου για ένα χρόνο

Formula 1: Η ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα οδηγεί στην επέκταση του συμβολαίου για ένα χρόνο
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ιταλικής λέσχης αυτοκινήτου ACI, το Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια θα βρίσκεται στο καλεντάρι της F1 μέχρι και το 2026.

Την απόφαση ματαίωσης του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια στην πίστα της Ίμολα έλαβε η Formula 1, μετά από συζητήσεις με την ιταλική λέσχη αυτοκινήτου, τις τοπικές αρχές και τον promoter του αγώνα. Η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη, καθώς πόλεις αλλά και εκτάσεις στην περιφέρεια Εμίλια-Ρομάνια έχουν πλημμυρίσει, με τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να προσπαθούν να βοηθήσουν τους κατοίκους και να εντοπίσουν τους αγνοούμενους.

Το συμβόλαιο του Autodromo Enzo e Dino Ferrari με τη Formula 1 είναι σε ισχύ έως και το 2025, όμως η μη διεξαγωγή του φετινού αγώνα ενδέχεται να οδηγήσει στην επέκτασή του για ένα επιπλέον έτος. «Κατά 99% το συμβόλαιο θα πάει έως το 2026», δήλωσε ο Πρόεδρος της ιταλικής λέσχης αυτοκινήτου ACI, Άντζελο Στίτσι Νταμιάνι. «Οι πλημμύρες αποτελούν τραγωδία, θα πρέπει να εγγυηθούμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε επιπλέον δυσκολίες στις αρχές», ανέφερε, δικαιολογώντας την απόφαση για ματαίωση του Grand Prix.

Οι δηλώσεις αυτές μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο αγώνας στην Ίμολα δεν πρόκειται να διεξαχθεί κάποια άλλη στιγμή μέσα στη χρονιά.

FIA-ACI

Μετά την μη διεξαγωγή των Grand Prix Κίνας στις 16 Απριλίου (λόγω πανδημίας) και Εμίλια-Ρομάνια στις 21 Μαΐου, η φετινή σεζόν της Formula 1 θα ολοκληρωθεί με 22 αγώνες.

Photo Credits: Red Bull content pool, ACI

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!