Formula 1, Ντομενικάλι: «Σωστή η απόφαση ματαίωσης του αγώνα»

Formula 1, Ντομενικάλι: «Σωστή η απόφαση ματαίωσης του αγώνα»
Ο CEO της F1 μίλησε για τη ματαίωση του αγώνα στην Ίμολα και στήριξε την προσπάθεια που καταβάλλουν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης.

Εφιαλτικές είναι οι τελευταίες ώρες για τους κατοίκους της περιφέρειας της Εμίλια-Ρομάνια στη Βόρεια Ιταλία. Οι έντονες καιρικές συνθήκες έχουν προκαλέσει πλημμύρες και καταστροφές στις κοινότητες και στις πόλεις.

Το σιρκουί της Ίμολα επίσης επηρεάστηκε, με τους ανθρώπους της πίστας να αναγκάζονται να εκκενώσουν τη διαδρομή τη Δευτέρα 16/5, ενώ σήμερα 17/5 απαγορεύτηκε η είσοδος σε αυτήν. Τα παραπάνω, οδήγησαν στη ματαίωση του Grand Prix Εμίλια-Ρομάνια, το οποίο ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί το τριήμερο 19-21 Μαΐου.

Ο CEO της Formula 1, Στέφανο Ντομενικάλι, ανέφερε: «Είναι τραγικό να βλέπω το τι συνέβη στην Ίμολα και την Εμίλια-Ρομάνια, την πόλη και την περιοχή όπου μεγάλωσα και οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι για στα θύματα της πλημμύρας και για όσους έχουν επηρεαστεί. Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό μου για τις εκπληκτικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης, οι άνθρωποι των οποίων εργάζονται ακούραστα για να βοηθήσουν όσους το έχουν ανάγκη και διευκολύνουν την κατάσταση. Είναι ήρωες και όλη η Ιταλία είναι περήφανη γι' αυτούς. Η απόφαση να ματαιώσουμε τον αγώνα είναι σωστή για όλους στις τοπικές κοινωνίες και για την οικογένεια της F1, καθώς πρέπει να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και να μην δημιουργήσουμε πρόσθετα βάρη για τις αρχές καθώς αντιμετωπίζουν αυτή τη δεινή κατάσταση».

Με τη μη διεξαγωγή του αγώνα στην Ίμολα, το διάστημα μεταξύ του Grand Prix Μαϊάμι και του Grand Prix Μονακό που ακολουθεί στις 26-28 Μαΐου είναι τρεις εβδομάδες.

Φωτογραφίες: f1_naija/Twitter

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!