MotoGP, Γαλλία: Ο Χόρχε Μαρτίν νίκησε στο Σπριντ

MotoGP, Γαλλία: Ο Χόρχε Μαρτίν νίκησε στο Σπριντ
Ο «Martinator» της Pramac Ducati ήταν άπιαστος το Σάββατο στο ΛεΜαν και κέρδισε για πρώτη φορά φέτος.

Το GP Γαλλίας στην ιστορική πίστα του Λε Μαν είναι ο 1000ός αγώνας του MotoGP και ο Χόρχε Μαρτίν της Pramac Ducati ήταν εκείνος που πανηγύρισε τη νίκη στον Αγώνα Σπριντ του Σαββάτου. Ο Ισπανός έκανε καλή εκκίνηση και πέρασε τον πρωτοπόρο Πέκο Μπανάια δύο γύρους αργότερα για να εξαφανιστεί στον ορίζοντα και να μην ξανακοιτάξει πίσω.

Στη 2η θέση τερμάτισε ο «σπεσιαλίστας» των Σπριντ, ο Μπραντ Μπίντερ της ΚΤΜ. Ο Νοτιοαφρικανός δεν μπορούσε να χτυπήσει τον Μαρτίν αλλά ούτε απειλήθηκε ουσιαστικά για να φτάσει στη 2η θέση. Ο πρωταθλητής Πέκο Μπανάια με την εργοστασιακή Ducati είχε την Pole position και πήρε την πρωτοπορία στο ξεκίνημα του αγώνα αλλά σε κάποιο σημείο έπαθε κάτι σαν black-out και εκτός από το ότι έχασε την επαφή του από τον Μαρτίν, τον πέρασαν ο Μπραντ Μπίντερ και ο Μαρκ Μάρκεθ. Κατάφερε να ανεβάσει το ρυθμό του όμως και ξαναπερνώντας τον Μάρκεθ πήρε την 3η θέση στον αγώνα.

Ο Μαρκ Μάρκεθ, που επέστρεψε στους αγώνες με τη Repsol Honda ύστερα από 6 εβδομάδες απουσίας λόγω τραυματισμού, ήταν πολύ γρήγορος στην αρχή αλλά σταδιακά ο ρυθμός του έπεφτε και τελικά τερμάτισε στην 5η θέση, πίσω από τον Λούκα Μαρίνι της VR46 Ducati. Λίγο πριν από το τέλος μάλιστα ο Μάρκεθ κινδύνεψε από τον Ζοάν Ζαρκό, ο οποίος τελικά τερμάτισε 6ος. Ακολούθησαν οι Μπετζέκι, Εσπαργκαρό, Βινιάλες και Νακαγκάμι.

Οι πολλές χιλιάδες Γάλλοι που κατέκλυσαν την πίστα του Λε Μαν για να συμπαρασταθούν στον συμπατριώτη τους Φάμπιο Κουαρταραρό έφυγαν πολύ απογοητευμένοι, αφού είδαν τον αναβάτη της Yamaha να πέφτει λίγους γύρους πριν από τον τερματισμό, κι ενώ βρισκόταν στην 8η θέση, και να μην καταφέρνει να τερματίσει. Εκτός από τον Κουαρταραρό πτώσεις είχαν και οι Τζακ Μίλερ, Αουγκούστο Φερνάντες και Γιόνας Φόλγκερ.

Ο κυρίως αγώνας της Κυριακής θα ξεκινήσει στις 15:00 ώρα Ελλάδας.

Αποτελέσματα

race

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!