Formula 1, Κούλθαρντ: «Ο Χάμιλτον θα δείξει στον Ράσελ γιατί είναι 7 φορές πρωταθλητής»

Formula 1, Κούλθαρντ: «Ο Χάμιλτον θα δείξει στον Ράσελ γιατί είναι 7 φορές πρωταθλητής»
Ο πρώην οδηγός της F1, έκανε σύγκριση ανάμεσα στους δύο οδηγούς της Mercedes-AMG και εξήγησε γιατί βλέπουμε διαφορές στην απόδοσή τους.

Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν, η Mercedes-AMG Petronas δημιούργησε ένα μονοθέσιο που δεν είναι ικανό να παλέψει για τον τίτλο της Formula 1. Η W14 E-Performance είναι ένα προβληματικό μονοθέσιο, το οποίο δεν εξελίχθηκε με βάση τα «θέλω» του Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός ήταν απογοητευμένος από την επιλογή της ομάδας του και έως τώρα στη σεζόν, δεν μπορεί να αντλήσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Στην πλειονότητα των αγώνων δεν μπορεί να βρει το κατάλληλο στήσιμο στο μονοθέσιό του και αυτό τον έχει δυσκολέψει. Έως τώρα χάνει 4-1 στις κατατακτήριες δοκιμές από τον Τζορτζ Ράσελ, ο οποίος αντιμετωπίζει λιγότερα προβλήματα, ενώ στους αγώνες το σκορ είναι 3-2 υπέρ του. Για τις δυσκολίες του Χάμιλτον μίλησε ο πρώην οδηγός της F1 Ντέιβιντ Κούλθαρντ και συνέκρινε την τωρινή φάση της καριέρας του με τον Ράσελ.

«H W14 είναι το καλύτερο μονοθέσιο που έχει οδηγήσει ποτέ του ο Τζορτζ. Πρέπει να θυμόμαστε πως οδηγούσε για τη Williams. Η W14 δεν είναι το καλύτερο μονοθέσιο που έχει οδηγήσει ποτέ του ο Χάμιλτον. Το μυαλό του Λιούις είναι φτιαγμένο αλλιώς, το μονοθέσιο δεν του “μιλάει”, δεν τον αφήνει να δείξει τη δυναμική του και τον βλέπουμε να παλεύει στην πίστα, δεν έχει καλή ισορροπία. Η Mercedes έχει δύο οδηγούς σε πολύ διαφορετικές φάσεις της καριέρας τους. Ο αδυσώπητος Λιούις είναι ακόμα εκεί, απλά δεν μπορούμε να τον δούμε μέχρι η Mercedes να είναι και πάλι πολύ δυνατή», είπε στο Channel 4.

Με το συμβόλαιο του Χάμιλτον με τη Mercedes να ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς, ο Κούλθαρντ πιστεύει πως ο Ράσελ έχει λιγότερες έγνοιες να τον απασχολούν: «Η απόδοση του Ράσελ είναι σταθερή. Έχει το καλύτερο μονοθέσιο που έχει οδηγήσει στην καριέρα του και δεν σκέφτεται αν θα ανανεώσει για μία ακόμη σεζόν, όπως ο Χάμιλτον. Στο μυαλό του ο Λιούις σίγουρα θα σκέφτεται αν μπορεί να κερδίσει ένα ακόμη πρωτάθλημα. Υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που παίζουν ρόλο. Ο Τζόρτζ κάνει φοβερή δουλειά, είναι σημαντικός παράγοντας για την ομάδα. Δεν λέω πως ο Χάμιλτον δεν κάνει φοβερή δουλειά, απλά το μονοθέσιο δεν του ταιριάζει. Όταν όμως συμβεί αυτό, περιμένω να δείξει στον Ράσελ γιατί κέρδισε επτά παγκόσμιους τίτλους».

Στη βαθμολογία οδηγών, ο Χάμιλτον βρίσκεται στην τέταρτη θέση με 56 βαθμούς, ενώ ο Ράσελ είναι έκτος με 40 βαθμούς. Στον επόμενο αγώνα της Formula 1 στην Ίμολα, η Mercedes ετοιμάζει ένα πολύ σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων, ώστε να βελτιώσει την απόδοσή της.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!