Hyundai i20: Ανανέωση για το σουπερμίνι

Hyundai i20: Ανανέωση για το σουπερμίνι

Hyundai i20: Ανανέωση για το σουπερμίνι
Νέα σχεδιαστικά στοιχεία, εξωτερικά χρώματα αλλά πλουσιότερος εξοπλισμός ασφάλειας, για το δημοφιλές σουπερμίνι της Hyundai.

Στην ανανέωση της τρέχουσας γενιάς του i20 προχώρησε η Hyundai. Ο εκπρόσωπος της κορεάτικης μάρκας στην κατηγορία Β εξακολουθεί να διατίθεται με τον turbo 1.0 T-GDi, σε εκδόσεις 100 και 120 ίππων. Η τεχνολογία mild hybrid 48V επιτυγχάνει μείωση κατανάλωσης και εκπομπών ρύπων. Ο τρικύλινδρος κινητήρας συνδυάζεται είτε με το 7άρι διπλού συμπλέκτη 7DCT είτε με το έξυπνο μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων, iMT.

Αισθητικά οι αλλαγές εντοπίζονται στους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, την γρίλια, τα πίσω φωτιστικά σώματα με τη νέα υπογραφή σχήματος «Ζ», τους νέους τροχούς 16 και 17 ιντσών. Η παλέτα χρωμάτων του αμαξώματος περιλαμβάνει 8 αποχρώσεις, εκ των οποίων τρεις είναι νέες: η Lucid Lime Metallic των φωτογραφιών, η Lumen Grey Pearl και η Meta Blue Pearl.

Hyundai i20

Στην καμπίνα των επιβατών υπάρχει το χρωματικό πακέτο Lucid Lime, με λεπτομέρειες στο ταμπλό, το εσωτερικό των θυρών και τα καθίσματα. Έμφαση έχει δοθεί στις υπηρεσίες ενημέρωσης, ψυχαγωγίας και συνδεσιμότητας. Στάνταρ στον πίνακα οργάνων είναι η οθόνη LCD 4,2 ιντσών και προαιρετική η 10,25 ιντσών. Ίδια διαγώνιο έχει η μεγάλη οθόνης αφής για το σύστημα πολυμέσων. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει θύρες USB type-C, σύστημα ειδοποίησης eCall δεύτερης γενιάς, βασισμένο σε δίκτυο 4G και εξ αποστάσεων ανανεώσεις των χαρτών πλοήγησης (Over-the-Air).

Hyundai i20

Παράλληλα εμπλουτίζεται η λίστα των συστημάτων ασφαλείας, με επιπλέον στοιχεία στο βασικό εξοπλισμό. Το FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) περιλαμβάνει και λειτουργία Cyclist για αποφυγή σύγκρουσης με ποδηλάτες. Το LFA (Lane Following Assist) υποβοηθά τη διατήρηση του i20 στην λωρίδα κυκλοφορίας.

Hyundai i20

Photo Credits: Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!