Formula 1, Μαϊάμι: Ταχύτερος ο Ράσελ, 1-2 για τη Mercedes στο FP1

Formula 1, Μαϊάμι: Ταχύτερος ο Ράσελ, 1-2 για τη Mercedes στο FP1
Ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της F1 στο Μαϊάμι, στο πλαίσιο του πέμπτου αγώνα της φετινής σεζόν.

Η αγωνιστική δράση στο Grand Prix Μαϊάμι ξεκίνησε με τη Mercedes-AMG να κάνει την έκπληξη και να έχει το πάνω χέρι στο FP1. Οι καιρικές συνθήκες ήταν εξαιρετικές, με ομάδες και οδηγούς να πραγματοποιούν διαφορετικά προγράμματα προετοιμασίας για τη συνέχεια του τριημέρου. Η νέα άσφαλτος έβαλε δύσκολα στους οδηγούς, όμως μέσα στα 60 λεπτά της διαδικασία, η πρόσφυση βελτιώθηκε δραματικά.

Ταχύτερος όλων ήταν ο Τζορτζ Ράσελ της Mercedes-AMG με χρόνο στο 1:30,125. Ο Βρετανός έβαλε τη μαλακή γόμα ελαστικών στο τέλος της διαδικασίας και άφησε δύο δέκατα του δευτερολέπτου πίσω του τον Λιούις Χάμιλτον με τη δεύτερη W14. Στην 3η θέση ήταν ο Σαρλ Λεκλέρ της Scuderia Ferrari, o οποίος ήταν 0,4 δευτ. πιο αργός του Ράσελ. Η Ferrari έχει νέο πάτωμα στο μονοθέσιό της στον αγώνα αυτό.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν με τη Red Bull RB19, όμως ο Ολλανδός έκανε νωρίτερα από όλους την ταχύτερη επίδοσή του. Στην 5η θέση ήταν ο Κάρλος Σάινθ, ενώ ο Πιέρ Γκασλί έφερε την Alpine στην 6η θέση της κατάταξης. Στις θέσεις 7 και 8 ήταν οι οδηγοί της Aston Martin, Φερνάντο Αλόνσο και Λανς Στρολ, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισαν οι Νίκο Χούλκενμπεργκ και Έστεμπαν Οκόν.

Μόλις μία διακοπή είχαμε στη διαδικασία και την προκάλεσε ο Νίκο Χούλκενμπεργκ. Ο Γερμανός βγήκε λίγο εκτός γραμμής στη στροφή 3 κατά την επιτάχυνση, έχασε το πίσω μέρος της Haas VF-23 και κατέληξε στον προστατευτικό τοίχο. O Γερμανός ήταν καλά στην υγεία του.

Η δράση συνεχίζεται στις 00:30 ώρα Ελλάδος με τη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών

Αποτελέσματα FP1

F1

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!