BMW: Μέσα στο έτος η ηλεκτρική Χ2

BMW: Μέσα στο έτος η ηλεκτρική Χ2

BMW: Μέσα στο έτος η ηλεκτρική Χ2
Στόχος του BMW Group είναι φέτος το 15% των συνολικών του πωλήσεων να αφορά αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα.

Τα νεότερα σχετικά με το πλάνο του BMW Group στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, μοιράστηκε ο Όλιβερ Τσίπσε. Ο Πρόεδρος του ΔΣ του γερμανικού ομίλου αναφέρθηκε στο πλάνο εξηλεκτρισμού BMW, MINI και Rolls-Royce, κατά την ενημέρωση με αφορμή τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου 2023.

Στόχος για φέτος είναι οι πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων (BEV) να φθάσουν σε μερίδιο το 15%, το 2024 στο 20%, το 2025 στο 25% και το 2026 στο 33%, τουλάχιστον. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω λανσαρίσματος νέων ηλεκτρικών μοντέλων αλλά και αύξηση της διαθεσιμότητας χάρη σε κινήσεις όπως η παραγωγή μπαταριών από την ίδια, χωρίς να εξαρτάται από προμηθευτές.

Ήδη στην οικογένεια BMW i έχουν προστεθεί νέα μοντέλα όπως η λιμουζίνα i7 και το compact Suv iX1. Σύμφωνα με τον Τσίπσε, θα λανσαριστούν προς τα τέλη του 2023 η i5 (ένα μεγάλο sedan που ήδη κάνει δοκιμές) και η iX2, η ηλεκτρική εκδοχή της Χ2.

Όσον αφορά τη ΜΙΝΙ, σύντομα θα αποκαλυφθούν το νέο Countryman (και σε 100% ηλεκτρική έκδοση) αλλά και ο διάδοχος του ΜΙΝΙ Cooper SE.

BMW i5

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!