Τεκμήρια αυτοκινήτων: Η θέση του ΣΕΑΑ στην εξαγγελία της κυβέρνησης

Newsroom
Τεκμήρια αυτοκινήτων: Η θέση του ΣΕΑΑ στην εξαγγελία της κυβέρνησης
«Τα τεκμήρια είναι πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος χρήσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων.

Θέση στην εξαγγελία για μείωση των τεκμηρίων για τα εισοδήματα του 2024, που έκανε η κυβέρνηση, πήρε ο Σύνδεσμος Εισαγωγένων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ). Αφού χαρακτηρίζει την αλλαγή «αναγκαία και απολύτως θετική», ζητά από την κυβέρνηση να εξαλείψει πλήρως και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης.

Αναλυυτικά η ανακοίνωση του ΣΕΑΑ:

Σύμφωνα με πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για τα εισοδήματα του 2024 (φορολογικές δηλώσεις 2025) θα μειωθούν τα «τεκμήρια» κατά 30%.

Όσον αφορά στα αυτοκίνητα, πρόκειται για μια αναγκαία και απολύτως θετική αλλαγή. Ο ΣΕΑΑ έχει αποδείξει επανειλημμένα ότι τα τεκμήρια είναι πολλαπλάσια από το πραγματικό κόστος χρήσης (καύσιμα, ασφάλιση, συντήρηση κλπ).

Συγχρόνως, τα εξωπραγματικά τεκμήρια στα αυτοκίνητα αποτρέπουν την πώληση οχημάτων μεγαλύτερης αξίας. Αυτοκίνητα που θα προσφέρουν σημαντικά δημοσιονομικά έσοδα, πχ. Τέλος Ταξινόμησης, ΦΠΑ κλπ.

Η μείωση των τεκμηρίων των αυτοκινήτων επίσης θα εκλογικεύσει ένα συνδεδεμένο με αυτά, παράλογο, ετήσιο φόρο, το «φόρο πολυτελούς διαβίωσης», με βάση πλέον τα € 308, αντί € 440 που ισχύει σήμερα.

Ο ΣΕΑΑ χαιρετίζει τις ως άνω εξαγγελίες και παράλληλα ζητεί από την κυβέρνηση να εξαλείψει πλήρως και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης, που όχι μόνο δεν προσφέρει κρατικά έσοδα, αντιθέτως στερεί.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!