Alpine A110 Pikes Peak: Έτοιμη για τη θρυλική ανάβαση στις ΗΠΑ

Newsroom
Alpine A110 Pikes Peak: Έτοιμη για τη θρυλική ανάβαση στις ΗΠΑ
Το ειδικά τροποποιημένο αγωνιστικό πραγματοποιεί δοκιμές ενόψει της ανάβασης, στις 25 Ιουνίου.

Για πρώτη φορά η Alpine δήλωσε συμμετοχή στo Pikes Peak International Hill Climb, τη θρυλική ανάβαση στα βουνά του Κολοράντο. Η γαλλική σπορ μάρκα του Renault Group - η οποία συμμετέχει και στη Formula 1 - έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες της A110 Pikes Peak.

Το πρώτο σετ δοκιμών έχει ολοκληρωθεί σε πίστα στην κεντρική Γαλλία. Θα ακολουθήσουν και άλλες στα νότια της χώρας, πριν η ομάδα μεταφερθεί στο Κολοράντο των ΗΠΑ. To Α110 Pikes Peak είναι αποτέλεσμα συνεργασίας της Alpine με την Signatech και θα συμμετέχει στην κατηγορία Time Attach 1. Οι δύο εταιρείες συμμετέχουν από κοινού στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής (WEC). H μέγιστη ισχύς είναι 500 ίπποι, ενώ το βάρος του αυτοκινήτου μόλις 950 κιλά.

Το Pikes Peak αποτελεί την πιο εντυπωσιακή και επικίνδυνη ανάβαση για αγωνιστικά αυτοκίνητα. Η διαδρομή έχει συνολικό μήκος 19,9 χιλιόμετρα και περιλαμβάνει 156 στροφές. Τα αγωνιστικά ξεκινούν από τα 2.862 μέτρα και τερματίζουν σε υψόμετρο 4.302 μέτρα. Λόγω του μεγάλου υψόμετρου και της μικρότερης πυκνότητας αέρα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν πλεονέκτημα έναντι αυτών με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Alpine A110 Pikes Peak

Photo Credits: Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!