Formula 1, Άιρτον Σένα: Η πιο σπουδαία παράσταση του Βραζιλιάνου (vid)

Formula 1, Άιρτον Σένα: Η πιο σπουδαία παράσταση του Βραζιλιάνου (vid)
Απολαύστε εκείνο τον επικό γύρο του Βραζιλιάνου στη βρεγμένη πίστα του Ντόνινγκτον.

Σύμφωνα με πολλούς, ο Άιρτον Σένα ήταν ο σπουδαιότερος οδηγός στην ιστορία του μαγικού κόσμου της Formula 1. Και στα χρόνια που είχαμε την ευλογία να τον απολαύσουμε στις πίστες, έδωσε πληθώρα από παραστάσεις που ξεσήκωσαν το κοινό.

Όμως η πλέον αξιομνημόνευτη, αυτή που απέδειξε μέσα σε μόλις ένα γύρο το μεγαλείο του Βραζιλιάνου οδηγού, ήταν το 1993, στην πίστα του Ντόνινγκτον Παρκ, εκεί όπου τότε διεξαγόταν το Ευρωπαϊκό Grand Prix.

Ο Σένα είχε παραταχθεί στην τέταρτη θέση του grid, με την αδύναμη McLaren MP4/87. Μάλιστα όταν έσβησαν τα κόκκινα φώτα, υποχώρησε και μία θέση, πέφτοντας πίσω από τη Sauber του Καρλ Βέντλιγκερ. Και κάπου εκεί, άρχισε το show. Η συγκλονιστική επίδειξη του αστείρευτου ταλέντου του.

Στην πρώτη στροφή της πίστας, τη “Redgate”, προσπέρασε τη Benetton-Ford του πιτσιρικά τότε, Μίκαελ Σουμάχερ. Στην τρίτη στροφή, την “Craner”, προσπέρασε το Βέντλιγκερ κι έβαλε στο στόχαστρο τις πανίσχυρες Williams FW15C.

Στη στροφή επτά αιφνιδίασε τον Ντέιμον Χιλ και στη φουρκέτα “Melbourne”, λίγο πριν συμπληρωθεί ο πρώτος γύρος στο βρετανικό σιρκουί, ο Σένα χώθηκε μπροστά από τον αιώνιο αντίπαλό του, Αλέν Προστ. Όλα αυτά με έντονη βροχόπτωση που είχε ανεβάσει κατακόρυφα το βαθμό δυσκολίας.

Απολαύστε εκείνο το σπουδαίο γύρο του Σένα, σε ένα πολύ ενδιαφέρον video που ετοίμασε η McLaren, με τη συμμετοχή μελών εκείνης της ομάδας, πατώντας play….

Αλλά και με την περιγραφή της βραζιλιάνικης τηλεόρασης...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!