WRC, Ράλλυ Κροατίας: Το λάθος που έστειλε εκτός αγώνα τον Νεβίλ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC, Ράλλυ Κροατίας: Το λάθος που έστειλε εκτός αγώνα τον Νεβίλ (vid)
Για πολλοστή φορά ο οδηγός της Hyundai Motorsport έχασε ένα σημαντικό αποτέλεσμα λόγω οδηγικού λάθους.

Ο Τιερί Νεβίλ είναι ένας εξαιρετικός οδηγός που εδώ και αρκετά χρόνια πρωταγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλλυ. Πράγμα που αποδεικνύεται από τις 17 νίκες του, τα 58 βάθρα και τις 337 κερδισμένες ειδικές διαδρομές.

Ωστόσο το γεγονός πως έχει περιοριστεί πέντε φορές στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του WRC κι ακόμα δεν έχει στεφθεί παγκόσμιος πρωταθλητής, μαρτυρά και μία αδυναμία του: πως συχνά κάνει λάθη τις κρίσιμες στιγμές, χάνοντας έτσι σημαντικά αποτελέσματα.

Αυτό συνέβη και στην Κροατία, που φιλοξενεί την τέταρτη φετινή δοκιμασία. Ο οδηγός της Hyundai Motorsport πήγε στο Ζάγκρεμπ όντας δεύτερος στη βαθμολογία, με 53 βαθμούς στο ενεργητικό του. Και ουσιαστικά… πρωτοπόρος αφού τρεις πόντους μπροστά του είναι ο Σεμπαστιέν Οζιέ που δεν έχει πλήρες πρόγραμμα.

Κι ενώ ο Νεβίλ είχε τα ηνία στη γενική κατάταξη, με προβάδισμα 10 δευτερολέπτων από τον Έλφιν Έβανς της Toyota Gazoo Racing που ουσιαστικά ήταν ο μοναδικός του αντίπαλος, έκανε ένα λάθος που του κόστισε πολύ ακριβά.

Στα μισά της μήκους 10.13 χιλιομέτρων Ravna Gora-Skrad 1 που ήταν η ενδέκατη ειδική διαδρομή του Ράλλυ Κροατίας και τρίτη του σκέλους του Σαββάτου, έχασε το πίσω μέρος του i20 N Rally1 σε μία δεξιά καμπή και χτύπησε σε ένα τσιμεντένιο τοιχίο.

Αυτό κατέστρεψε την πίσω αριστερά ανάρτηση και εν συνεχεία οδήγησε και σε επαφή του εμπρός αριστερά μέρους με δέντρο. Συμβάν που τον έθεσε εκτός μάχης.

Το Ράλλυ Κροατίας συνεχίζεται και ολοκληρώνεται σήμερα, Κυριακή 23 Απριλίου, με τον Έβανς να βρίσκεται πλέον αγκαλιά με την πρώτη του νίκη μετά από σχεδόν δύο χρόνια. Όσο για τον Νεβίλ, επέστρεψε στη μάχη αλλά πλέον με μοναδικό στόχο τους βαθμούς της Power Stage.

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!