Formula 1: Ο Αλόνσο δεν τήρησε το πλάνο του

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Ο Αλόνσο δεν τήρησε το πλάνο του
Ο Ισπανός δύο φορές πρωταθλητής της F1 έκανε μία ενδιαφέρουσα αποκάλυψη σχετικά με την καριέρα του.

Ο Φερνάντο Αλόνσο είναι (και) φέτος ο γηραιότερος οδηγός στο grid του μαγικού κόσμου της Formula 1. Βέβαια αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένας αριθμός, αφού στα 41 του δείχνει σε εξαιρετική κατάσταση.

Μάλιστα, με αρωγό το ανταγωνιστικό μονοθέσιο της Aston Martin F1, ο οδηγός από το Οβιέδο μετράει τρεις παρουσίες στο βάθρο σε ισάριθμους αγώνες στο ξεκίνημα του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2023.

Κι αυτό, έχοντας πολυετές συμβόλαιο με την βρετανική ομάδα, που τον θέλει να μάχεται στις πίστες τουλάχιστον και το 2024 – αν και σε περίπτωση που οι “πράσινοι” συνεχίσουν με τον ίδιο ρυθμό, μάλλον θα παραμείνει και το 2025.

Ποιο ήταν όμως το πλάνο του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή; Την απάντηση την έδωσε σε συνέντευξή του στο YouTube του χορηγού της Aston Martin, Bang & Olufsen. Και θα σας εκπλήξει.

Ο Φερνάντο Αλόνσο εν δράσει στο Μπαχρέιν

«Όταν ξεκίνησα στη Formula 1, η σκέψη μου ήταν να αγωνίζομαι εκεί για 7 ή 8 χρόνια. Και μετά κατέκτησα δύο παγκόσμια πρωταθλήματα (σ.σ. 2005 και 2006) και τότε σκεφτόμουν πως ίσως να έτρεχα για ακόμα 1-2 και μετά να σταματούσα. Αυτό ήταν το πλάνο μου. Και τελικά έφτασα να έχω τη μεγαλύτερη σε διάρκεια καριέρα στη Formula 1», είπε ο Αλόνσο.

Και όπως είπαμε, καριέρα στην οποία δεν σκοπεύει να πατήσει φρένο σύντομα: «Ακόμα έχω φρεσκάδα, ακόμα έχω κίνητρα, απολαμβάνω κάθε μέρα. Ξυπνάω το πρωί και είμαι χαρούμενος για αυτό που κάνω. Πιστεύω πως έχω λοιπόν μερικά χρόνια ακόμα εδώ».

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!