Κρεγκ Μπριν: Η οικογένειά του συμφώνησε για τη συμμετοχή της Hyundai στο Ράλλυ Κροατίας

Κώστας Μπιτσικώκος
Κρεγκ Μπριν: Η οικογένειά του συμφώνησε για τη συμμετοχή της Hyundai στο Ράλλυ Κροατίας
Ο 33χρονος Ιρλανδός έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια δοκιμών με το αγωνιστικό Hyundai i20 N Rally1.

Την απόφαση να λάβει μέρος στο προσεχές Ράλλυ Κροατίας (20-23 Απριλίου) έλαβε η Hyundai Motorsport. Η ομάδα είχε εξετάσει το ενδεχόμενο απουσίας από τον τέταρτο αγώνα της σεζόν στο WRC, λόγω του θανάτου του εργοστασιακού της οδηγού, Κρεγκ Μπριν, στις 13 Απριλίου.

Ο 33χρονος Ιρλανδός έχασε τη ζωή του όταν το i20 N Rally1 που οδηγούσε κατά τη διάρκεια δοκιμών στην Κροατία, έπεσε πάνω σε ξύλινο φράχτη. Ένα κομμάτι εισήλθε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και τραυμάτισε θανάσιμα τον Μπριν.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας στο WRC, Σιρίλ Αμπιτεμπούλ, η απόφαση ελήφθη μετά τη συγκατάθεση που έδωσε τόσο η οικογένεια του αδικοχαμένου Ιρλανδού, όσο και ο συνοδηγός του, Τζέιμς Φάλτον. Τα δύο αγωνιστικά Hyundai i20 N Rally1 των Τιερί Νεβίλ και Εσαπέκα Λάπι θα φέρουν τα χρώματα της σημαίας της Ιρλανδίας, στην μνήμη του Μπριν.

«Ήταν ξεκάθαρο, από τις συνομιλίες με όλους, ότι ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον Κρεγκ ήταν να λάβουμε μέρος στον αγώνα. Ήταν ένας περήφανος Ιρλανδός και εκπρόσωπος της χώρας του στα ράλλυ, οπότε στη μνήμη του τα αγωνιστικά αυτοκίνητα θα έχουν τα χρώματα της σημαίας της χώρας», ανέφερε ο Αμπιτεμπούλ.

Η Hyundai Motorsport δημοσίευσε στο youtube ένα αφιέρωμα ενός λεπτού στην μνήμη του Κρεγκ Μπριν.

Photo Credits: Hyundai Motorsport

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!