BMW: Η XM γίνεται ακόμα πιο... άγρια

BMW: Η XM γίνεται ακόμα πιο... άγρια

Newsroom
BMW: Η XM γίνεται ακόμα πιο... άγρια
Λίγους μήνες μετά την έναρξη της παραγωγής της νέας BMW XM, η γερμανική φίρμα παρουσιάζει την έκδοση Label Red και την εφοδιάζει με 748 ίππους.

Γιορτάζοντας τα 50 χρόνια της, η BMW M παρουσιάζει ένα υψηλών επιδόσεων SUV που ενσωματώνει plug-in hybrid τεχνολογία. Οι Βαυαροί δημιούργησαν και λάνσαραν πριν από μερικούς μήνες την XM. Στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Σανγκάης, θα παρουσιάσουν την XM Label Red, μία πιο δυναμική έκδοση του υπερπολυτελούς μοντέλου.

Η παραγωγή θα ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Σπάρτανμπεργκ των ΗΠΑ. Για το ίδιο χρονικό διάστημα έχει προγραμματιστεί μια αποκλειστική έκδοση του μοντέλου που θα παραχθεί σε 500 αντίτυπα και κοσμείται από την εξωτερική βαφή σε μεταλλικό BMW Individual Frozen Carbon Black.

BMW XM Label Red

Με συνολική ισχύ αυξημένη στους 748 ίππους, το νέο μοντέλο ξεπερνά κατά 95 ίππους τη στάνταρ BMW XM που ξεκίνησε να παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2022. Η ροπή του συστήματος είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm. Η ισχύς περνάει στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Σε συνδυασμό με την ειδική για το συγκεκριμένο μοντέλο τεχνολογία πλαισίου και τα άμεσης απόκρισης και υψηλής ακρίβειας συστήματα ελέγχου κίνησης και πλαισίου, δημιουργείται μια μοναδική εμπειρία απόδοσης με το δυναμισμό και την ευελιξία να αγγίζουν ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Το σύστημα M Hybrid στην BMW XM Label Red επιδεικνύει την επίδραση του εξηλεκτρισμού του συστήματος κίνησης στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η ρυθμισμένη αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του V8 κινητήρα, εξασφαλίζει μια άμεση παροχή ισχύος που στη συνέχεια αναπτύσσεται και συνεχίζει με αμείωτη ένταση μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου. Αυτός ο συνδυασμός κινητήρα εσωτερικής καύσης και ηλεκτροκινητήρα ταιριάζει με τη φιλοσοφία κίνησης της BMW M Hybrid V8, του νέου αυτοκινήτου με το οποίο η μάρκα μετέχει στους αγώνες αντοχής, που έκανε φέτος επιτυχημένο ντεμπούτο στις 24 Ώρες της Ντεϊτόνα στο πρωτάθλημα της IMSA. Το 2024, αναμένεται να συμμετάσχει στο WEC και στις 24 Ώρες Λε Μαν.

BMW XM Label Red

Ο στάνταρ εξοπλισμός της BMW XM Label Red περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional - με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος και Integral Active Steering.

Το σύστημα πέδησης M Sport περιλαμβάνει φρένα με εξαπίστονες, σταθερές δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες πλευστές δαγκάνες πίσω. Συνεργάζεται με το τελευταίας γενιάς ενσωματωμένο σύστημα ανάκτησης, το οποίο εξασφαλίζει ότι η ισχύς πέδησης που παράγεται από την ανάκτηση και τα φρένα τριβής, συνδυάζεται με μεγάλη ακρίβεια προσφέροντας στον οδηγό δύο ρυθμίσεις αίσθησης του πεντάλ.

BMW XM Label Red

Όπως το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, έτσι και το διαφορικό M Sport, οι ενεργές αντιστρεπτικές δοκοί, τα συστήματα ελέγχου του τιμονιού, η τεχνολογία περιορισμού της ολίσθησης των τροχών near-actuator wheel slip limitation που είναι ενσωματωμένη στη διαχείριση του κινητήρα και η λειτουργία Performance Control είναι δικτυωμένες με την κεντρική διαχείριση των δυναμικών χαρακτηριστικών κατά τον διαμήκη άξονα.

Η ολοκληρωμένη εφαρμογή όλων των συστημάτων μετάδοσης κίνησης και πλαισίου σε συνδυασμό με λεπτομερείς ρυθμίσεις σε διαφορετικούς τύπους δρόμων - από αστικές διαδρομές μέχρι τους επαρχιακούς δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους - με τη βοήθεια της αγωνιστικής τεχνογνωσίας της BMW M, έχει ως αποτέλεσμα μια απροβλημάτιστη εμπειρία οδήγησης σε όλες τις συνθήκες και καταστάσεις.

BMW XM Label Red

Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών M, τα προστατευτικά γονάτων, το ειδικό περιεχόμενο M στην κυρτή οθόνη BMW Curved Display και στο στάνταρ BMW head-up display, ο χαρακτηριστικός μοχλός επιλογέας ταχυτήτων M και ένας ειδικός πίνακας ελέγχου M στην κεντρική κονσόλα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός cockpit που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητο το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία επιδόσεων.

bmw xm

Το μπουτόν M Hybrid χρησιμοποιείται για την επιλογή του επιθυμητού προφίλ λειτουργίας του συστήματος κίνησης, ενώ το κουμπί Setup παρέχει άμεση πρόσβαση στη διαμόρφωση του συστήματος κίνησης, του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος πέδησης και του M xDrive, καθώς και τη ρύθμιση του επιπέδου ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση. Το δερμάτινο τιμόνι M διαθέτει διακοσμητικά στοιχεία σε μαύρο χρώμιο, καθώς και μπουτόν M και χειριστήρια αλλαγής ταχυτήτων (shift paddles) με carbon ένθετα, των οποίων τα σύμβολα ‘+’ και ‘-‘ είναι σε κόκκινο χρώμα. Ένα αποκλειστικό ειδικό χαρακτηριστικό της BMW XM Label Red είναι το σύμβολο που προσδιορίζει το Boost Mode στο αριστερό χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!