MotoGP: O Μπαστιανίνι δεν θα τρέξει στις ΗΠΑ

Κώστας Παστρίμας
MotoGP: O Μπαστιανίνι δεν θα τρέξει στις ΗΠΑ
Η Ducati ανακοίνωσε ότι ο Ιταλός αναβάτης θα χάσει και τον τρίτο αγώνα της χρονιάς, στη θέση του ο Πίρο.

Η σεζόν του 2023 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MotoGP δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τον Ενέα Μπαστιανίνι. Ο αναβάτης της εργοστασιακής Lenovo Ducati τραυματίστηκε στο πρώτο Σπριντ της χρονιάς στο Πορτιμάο, όταν συγκρούστηκε με τον Λούκα Μαρίνι, και έκτοτε δεν ήταν σε θέση να αγωνιστεί. Ο Μπαστιανίνι υπέστη κάταγμα στην ωμοπλάτη και λόγω αυτού δεν ταξίδεψε στην Αργεντινή για το δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

Λίγες ημέρες πριν από GP ΗΠΑ, που θα διεξαχθεί στην πίστα το Όστιν το προσεχές Σαββατοκύριακο (14-16 Απριλίου) ο Ιταλός δοκίμασε τις δυνάμεις του, κάνοντας λίγους γύρους στην πίστα του Μιζάνο με μια Ducati Panigale V4S. Μετά τη δοκιμή αυτή εξετάστηκε ξανά από τους γιατρούς και διαπιστώθηκε ότι ο τραυματισμός του χρειάζεται λίγες ακόμα εβδομάδες για να αποκατασταθεί πλήρως.

Έτσι, λήφθηκε η απόφαση να μην ταξιδέψει στις ΗΠΑ και να επικεντρώσει τις προσπάθειές του στο να επιστρέψει στη δράση στον αγώνα της Χερέθ στο τέλος του μήνα (28-30 Απριλίου). Η Lenovo Ducati ωστόσο θα έχει δύο μοτοσικλέτες στο Τέξας, αφού ανακοινώθηκε ότι ο Μικέλε Πίρο, ο επίσημος αναβάτης δοκιμών της ομάδας, θα αντικαταστήσει τον τραυματία Μπαστιανίνι.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!