Formula 1: H Mercedes δεν έχει Plan-B αν αποχωρήσει ο Χάμιλτον

Formula 1: H Mercedes δεν έχει Plan-B αν αποχωρήσει ο Χάμιλτον
Η γερμανική ομάδα θέλει να ανανεώσει τη συνεργασία της με τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή της F1 και δεν σκέφτεται το ενδεχόμενο να βρει πιθανό αντικαταστάτη.

Το συμβόλαιο του Λιούις Χάμιλτον με τη Mercedes-AMG ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής χρονιάς. Ο Βρετανός είναι μέλος της γερμανικής ομάδας τα τελευταία 10 χρόνια και έχει κατακτήσει έξι από τους επτά παγκόσμιους τίτλους του με μονοθέσιά της. Πρόκειται για μία από τις πιο επιτυχημένες συνεργασίες στην ιστορία της Formula 1.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των δύο πλευρών τους τελευταίους μήνες πως θα συνεχίσουν το ταξίδι τους μαζί στο σπορ, δεν έχει υπογραφεί κανένα συμβόλαιο. Ο Χάμιλτον είναι 38 ετών και γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει πολλά χρόνια ακόμα μπροστά του στη Formula 1, ωστόσο η φλόγα «καίει» με μεγάλη ένταση μέσα του για ακόμη περισσότερες επιτυχίες.

Λιούις Χάμιλτον

Το ενδεχόμενο να αποχωρήσει ο Βρετανός από το σπορ δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Η Mercedes δια στόματος του επικεφαλής της, Τότο Βολφ, δεν ψάχνει εναλλακτικές.

«Μπορεί να είμαι αφελής, όμως δυσκολεύομαι να βρω ένα Plan-B, αν το Plan-A είναι το αγαπημένο μου. Δεν θέλω να ξεκινήσω συζητήσεις με άλλους οδηγούς. Είμαι χαρούμενος με αυτούς που έχω. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει Plan-B. Υπάρχει μόνο ο Λιούις», είπε ο Αυστριακός στο motorsport.com.

Με δεδομένο πως οι δύο πλευρές μιλούν αποκλειστικά για νέο συμβόλαιο, το ερώτημα είναι πότε θα υπογραφεί και όχι αν θα υπογραφεί. Φυσικά, όπως συμβαίνει σε κάθε οργανισμό, το χρονικό σημείο που θα γίνει η ανακοίνωση επέκτασης συνεργασίας με έναν οδηγό έχει τεράστια εμπορική σημασία.

Έως τώρα στο 2023 ο Χάμιλτον μετρά ένα βάθρο στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν. Η W14 E-Performance δεν είναι σε θέση να παλέψει προς το παρόν για νίκες και ο στόχος της Mercedes είναι η άμεση βελτίωση της απόδοσής της.

Φωτογραφίες: Mercedes

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!