Formula 1: H Mercedes προσφέρει τρελά λεφτά στον Χάμιλτον

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: H Mercedes προσφέρει τρελά λεφτά στον Χάμιλτον
Οι δύο πλευρές είναι κοντά σε συμφωνία για νέα νέο συμβόλαιο, με τις απολαβές τους άσου της F1 να προκαλούν ίλιγγο!

Ο Λιούις Χάμιλτον είναι εδώ και χρόνια, ο πιο ακριβοπληρωμένος οδηγός στον μαγικό κόσμο της Formula 1. Πράγμα λογικό αφού είναι ο επιτυχημένος βάσει αριθμών στην ιστορία του σπορ, κατέχει τα περισσότερα ρεκόρ (περισσότερες νίκες, περισσότερες pole positions κ.α.) ενώ έχει στο ενεργητικό του και επτά παγκόσμιους τίτλους – όσους και ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Παράλληλα με τα επιτεύγματά του εντός πίστας, είναι ο πιο δημοφιλής στα social media, εκεί όπου έχει στήσει μία επίσης πολύ επιτυχημένη πλατφόρμα επικοινωνίας με τα εκατομμύρια υποστηρικτών του.

Λιούις Χάμιλτον

Όλα αυτά, δικαιολογούν το γεγονός πως στο συμβόλαιο που έχει τώρα με τη Mercedes-AMG Petronas και το οποίο ολοκληρώνεται στο τέλος της φετινής σεζόν, αμείβεται με 45 εκατομμύρια ευρώ ετησίως! Μάλιστα, το συμβόλαιό του έχει και bonus 25 εκατομμυρίων ευρώ για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε δυσθεώρητα ύψη: τα 70 εκ!

Ο 38χρονος φέρεται να έχει ξεκινήσει επαφές με τη γερμανική ομάδα για την επέκταση της συνεργασίας τους. Άλλωστε παραμένει σε εξαιρετική φόρμα και το παράδειγμα του Φερνάντο Αλόνσο που είναι ήδη 41, μαρτυρά πως μπορεί να συνεχίσει σε ανταγωνιστικό επίπεδο για μερικά χρόνια.

Λιούις Χάμιλτον

Παρά το φετινό Βατερλό για τα «ασημί βέλη», με τη λάθος ερμηνεία των νέων τεχνικών κανονισμών και τον αγωνιστικό καταποντισμό των οκτάκις πρωταθλητών, ο Βρετανός έχει πίστη στην ομάδα του και κρίνει πως θα του χαρίσει ξανά την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πολυπόθητο όγδοο τίτλο.

Και πέρα από την αγωνιστική φιλοδοξία, υπάρχει και κάτι ακόμα: ο τραπεζικός λογαριασμός. Σύμφωνα λοιπόν με το Sportune, η Mercedes είναι έτοιμη να του προσφέρει το συγκλονιστικό ποσό των 70 εκατομμυρίων ετησίως, για συμφωνία δύο ετών. Αυτή τη φορά, με το bonus ενσωματωμένο. Ποσό που πρέπει να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους περιορισμούς του budget cap, ξεπερνά το 50% του ετήσιου προϋπολογισμού της ομάδας (από τον οποίο εξαιρούνται οι οδηγοί, τα 3 πιο υψηλόβαθμα στελέχη, έξοδα μάρκετινγκ κ.α.).

Λιούις Χάμιλτον

Μία σημαντική λεπτομέρεια στα παραπάνω, είναι πως το υπέρογκο αυτό συμβόλαιο, φέρεται πως θα το καλύψει ο βασικός χορηγός της Mercedes-AMG Petronas, η INEOS. O ιδιοκτήτης της και δισεκατομμυριούχος Τζιμ Ράτκλιφ, έχει αναπτύξει στενούς δεσμούς με τον Χάμιλτον (μαζί προσπάθησαν να αγοράσουν την Τσέλσι και τώρα φημολογείται πως έχουν στο στόχαστρο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και προτίθεται να καταβάλει ακόμα και το 90% του συμβολαίου.

Στη συμφωνία προσθέστε και πόρους για το Mission 44, τη φιλανθρωπική πρωτοβουλία του επιτυχημένου οδηγού που στοχεύει στο να προσφέρει ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους από κοινωνικά στρώματα όπου συνήθως δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες για μόρφωση και εργασία, ώστε να οδηγηθούν στην επιτυχία.

Λιούις Χάμιλτον

Μένει να δούμε κατά πόσο όλοι αυτοί οι αριθμοί ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και πότε θα έχουμε εξελίξεις στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου των δύο πλευρών.

Κλείνοντας, να προσθέσουμε μία ακόμα φήμη σχετικά με τον Χάμιλτον και τη Mercedes. O Βρετανός φέρεται να κυνηγά ρόλο πρεσβευτή του brand, μετά το τέλος της αγωνιστικής του καριέρας. Με δεκαετή ορίζοντα και συνολική αμοιβή που θα φλερτάρει με τα 250 εκατομμύρια ευρώ.

Λιούις Χάμιλτον

Φωτογραφίες: Mercedes-AMG Petronas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!