Formula 1, Αυστραλία: Αυτό είναι το grid του αγώνα

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Αυστραλία: Αυτό είναι το grid του αγώνα
Δείτε πως θα παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης της Μελβούρνης οι είκοσι μονομάχοι της F1.

Λίγες μόνο ώρες απομένουν για τον τρίτο γύρο του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1 – το Grand Prix της Αυστραλίας. Ένας αγώνας που αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε τι θα συμβαίνει σε κάθε του γύρο, μέσω του LIVE του Gazzetta που ξεκινά στις 7.40 το πρωί!

Ας δούμε όμως πως θα παραταχθούν στη σχάρα εκκίνησης με τα διευρυμένα grid boxes οι είκοσι οδηγοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Όπως και στους δύο προηγούμενους αγώνες του 2023, στην pole position θα είναι ένα μονοθέσιο της Red Bull Racing.

Μετά από έναν άριστο γύρο στο φινάλε του Q3, o Μαξ Φερστάπεν πανηγύρισε τη δεύτερη φετινή pole position και συνολικά εικοστή-δεύτερη της καριέρας του στη Formula 1. Η έκπληξη ήταν το πως τον ακολούθησαν οι δύο οδηγοί της Mercedes-AMG. Αυτός που θα εκκινήσει δίπλα του θα είναι ο Τζορτζ Ράσελ που για μία ακόμα φορά πλασάρεται μπροστά από τον ομόσταβλό του.

Η δεύτερη σειρά της εκκίνησης έχει δύο σπουδαίους πρωταθλητές: τον Λιούις Χάμιλτον της Mercedes και τον Φερνάντο Αλόνσο της Aston Martin. Η πρώτη Ferrari είναι αυτή του Κάρλος Σάινθ που θα έχει δίπλα του τη δεύτερη AMR23, με τον Λανς Στρολ ενώ στην τέταρτη σειρά του grid συναντάμε την SF-23 του Σαρλ Λεκλέρ και την ευχάριστη έκπληξη της Williams του Άλεξ Άλμπον.

Αρνητική έκπληξη ήταν ο Σέρχιο Πέρεζ, που μετά την έξοδο στη στροφή 3 του Άλμπερτ Παρκ στο Q1, θα αναγκαστεί να εκκινήσει τελευταίος.

Αναλυτικά το grid της Αυστραλίας:

Το grid του GP Αυστραλίας

Φωτογραφίες:

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!