Formula 1, Χάμιλτον: «Στόχος μου η νίκη στον αγώνα»

Formula 1, Χάμιλτον: «Στόχος μου η νίκη στον αγώνα»
Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes θέλει να επαναλάβει την εκκίνηση που είχε κάνει στον πρώτο του αγώνα στην F1, πριν από 16 χρόνια.

Την αποθέωση από το κοινό στις κερκίδες του Άλμπερτ Παρκ γνώρισε ο Λιούις Χάμιλτον, μετά την ολοκλήρωση των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Αυστραλίας. Μπορεί ο ίδιος να μην κατάφερε να πάρει την pole position από τον Μαξ Φερστάπεν, όμως η Mercedes-AMG έδειξε σαφή σημάδια βελτίωσης, παρουσιάζοντας το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο στην πίστα. Κάτι που έκανε τον 38χρονο Βρετανό να χαμογελάει.

Ο Χάμιλτον δήλωσε ότι στόχος του στον αγώνα της Κυριακής είναι η νίκη και θυμήθηκε την κίνηση που έκανε στην ίδια πίστα το 2007, στον πρώτο του αγώνα στη Formula 1. «Στόχος μου στον αγώνα είναι να ανέβω στην πρώτη θέση. Ελπίζω να επαναλάβω την εκκίνηση που έκανα στην πρώτη μου χρονιά εδώ, το 2007. Δεν ξέρω αν το θυμούνται πολλοί, αλλά θα είναι εκπληκτικό αν το επαναλάβουμε».

Όσον αφορά τις πιθανότητες που έχει τόσο αυτός όσο και ο Ράσελ απέναντι στη Red Bull Racing, ο Χάμιλτον ανέφερε: «Ελπίζω στον αγώνα να τους δυσκολέψουμε τη ζωή και ο καιρός να είναι καλός».

Ο επτάκις πρωταθλητής έδειχνε να μην ανέμενε μία τόσο καλή παρουσία της ομάδας του στις κατατακτήριες δοκιμές. «Είμαι πολύ χαρούμενος με την εμφάνισή μας στις κατατακτήριες. Ήταν κάτι μη αναμενόμενο, είμαι πραγματικά περήφανος για την ομάδα. Ο Τζορτζ (Ράσελ) έκανε φανταστική δουλειά σήμερα. Το να βρισκόμαστε στις δύο πρώτες σειρές του grid είναι κάτι ονειρικό για εμάς. Δουλεύουμε όσο πιο σκληρά μπορούμε προκειμένου να επιστρέψουμε στις κορυφαίες θέσεις του πρωταθλήματος. Οπότε είναι απίστευτο το ότι βρισκόμαστε τόσο κοντά στη Red Bull Racing».

Σχετικά με το αν η δεύτερη προσπάθειά του στο Q3 επηρεάστηκε από την «κίνηση» που συνάντησε, ο οδηγός της Mercedes-AMG, δήλωσε: «Ο δεύτερος γύρος μου στο Q3 δεν ήταν προφανώς τόσο καλός όσο ο πρώτος. Μπορεί να κέρδισα χρόνο στον τρίτο τομέα της πίστας όμως έχασα κάποιον στην αρχή του γύρου. Δεν είμαι όμως απογοητευμένος, είμαι ευγνώμων για τη θέση που έχω και θα προσπαθήσω τη βελτιώσω στον αγώνα».

Αύριο η εκκίνηση του Grand Prix Αυστραλίας είναι προγραμματισμένη για τις 8:00 ώρα Ελλάδος. Στο gMotion by Gazzetta θα μπούμε σε κλίμα αγώνα με το LIVE από τις 7:30.


Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!