Formula 1, Αυστραλία: Κόκκινες σημαίες και πρωτιά Φερστάπεν στο FP1

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1, Αυστραλία: Κόκκινες σημαίες και πρωτιά Φερστάπεν στο FP1
Επεισοδιακή αποδείχθηκε η πρώτη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix της F1 στη Μελβούρνη.

Η δράση στο πλαίσιο του τρίτου γύρου του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1, ξεκίνησε με μία «γεμάτη» πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών στο Άλμπερτ Παρκ.

Η ωριαία διαδικασία είχε δύο κόκκινες σημαίες, είχε πολλές εξόδους και ολοκληρώθηκε με μία ενδιαφέρουσα τελική κατάταξη.

Φερστάπεν vs Χάμιλτον

Ο Μαξ Φερστάπεν βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων, σταματώντας τα χρονόμετρα στο 1.18.790, επίδοση που ήταν ένα δευτερόλεπτο κάτω από την αντίστοιχη περυσινή στο FP1 της Μελβούρνης. Ήρθε χρησιμοποιώντας την μαλακή γόμα ελαστικών.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής είχε ένα τετ α κε στη στροφή 4 αλλά τυχερός στην ατυχία του, δεν τραυμάτισε την RB19.

H Red Bull Racing είχε ρεζερβέ την κορυφή των χρόνων, με τον Ολλανδό να εναλλάσσεται εκεί με τον Σέρχιο Πέρεζ. Ο Μεξικανός έκανε τους γρήγορους γύρους του με τη μέση γόμα, ο Φερστάπεν κατέβαζε με τη μαλακή, μοτίβο που επαναλήφθηκε.

Ο οδηγός από τη Γουαδαλαχάρα έμεινε τρίτος στην κατάταξη, όντας μισό δευτερόλεπτο πίσω από τον teammate του και 70 χιλιοστά από τον Λιούις Χάμιλτον, που μπήκε σφήνα ανάμεσα στους «ταύρους» με τη Mercedes.

Ο τέταρτος καλύτερος χρόνος ανήκε στην Aston Martin του Φερνάντο Αλόνσο ενώ ακολούθησαν οι δύο Ferrari.

Οι κόκκινες σημαίες

Όμως όπως αναφέραμε, ήταν αρκετά επεισοδιακή περίοδος. Είδαμε πολλούς οδηγούς να εξερευνούν τα όρια της πίστας, με τον Κέβιν Μάγκνουσεν να πατά στο χαλίκι της στροφής 3 και τον Γιούκι Τσουνόντα να έχει μία εντυπωσιακή έξοδο στη στροφή 11.

Δείτε το συμβάν με πρωταγωνιστή τον Ιάπωνα της Scuderia AlphaTauri, στο video που ακολουθεί…

Όσο για τις κόκκινες σημαίες, η πρώτη ήρθε λίγο μετά τα μισά της διαδικασίας, όταν ένα πρόβλημα στο GPS, προκάλεσε κυκλοφοριακό κομφούζιο, πράγμα επικίνδυνο σε ένα γρήγορο σιρκουί πόλης.

Η δεύτερη ήρθε λίγο πριν το φινάλε της διαδικασίας, όταν ο κινητήρας της Mercedes στο πίσω μέρος της Williams του Λόγκαν Σάρτζεντ παρέδωσε πνεύμα.

Η κατάταξη του FP1

Τα αποτελέσματα του FP1 στην Αυστραλία

Η συνέχεια

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Άλμπερτ Παρκ ξεκινάει στις 8 το πρωί (ώρα Ελλάδας) και θα έχει πάλι διάρκεια μίας ώρας. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως υπάρχουν σύννεφα στον ουρανό της Μελβούρνης και για την ώρα του FP2, η πιθανότητα βροχής αγγίζει το 60%.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!