Porsche Cayenne: Οθόνες για όλους στο ανανεωμένο μοντέλο

Κώστας Μπιτσικώκος
Η Porsche είναι έτοιμη να παρουσιάσει την πλήρως ανανεωμένη έκδοση του μεγάλου και πολυτελούς SUV.

Μετρώντας αντίστροφα μέχρι την επίσημη παρουσίαση της νέας Cayenne, η Porsche αποκαλύπτει βήμα-βήμα πληροφορίες του σπορ SUV. Μετά λοιπόν το ημι-ενεργό πλαίσιο που συνδυάζει την άνεση στα ταξίδια και τις δυνατότητες κίνησης πάνω σε κάθε τερέν, ήρθε η ώρα να δούμε την καμπίνα των επιβατών.

Και συγκεκριμένα τις ψηφιακές δυνατότητες που παρέχονται σε οδηγό και συνοδηγό της ανανεωμένης Cayenne. Πρεμιέρα κάνει το νέο Porsche Driver Experience, το οποίο πλήρως ψηφιακό ταμπλό που είναι γεμάτο από οθόνες.

Δείτε ακόμα: Η επόμενη γενιά της Porsche Cayenne θα έχει και 100% ηλεκτρική έκδοση

Κυρτή 12,6 ιντσών στον πίνακα οργάνων, υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών στην κεντρική κονσόλα για το σύστημα πολυμέσων PCM, αλλά και μία νέα 10,9 ιντσών (προαιρετική) μπροστά από το συνοδηγό. Μέσω αυτής μπορεί να διαχειριστεί την πλοήγηση ή να επιλέξει πηγή εικόνας και ήχου, απαλλάσοντας τον οδηγό από αυτή την υποχρέωση. Μάλιστα ο συνοδηγός μπορεί να βλέπει βίντεο στην οθόνη του, χωρίς να είναι ορατό από την πλευρά του οδηγού (και να του αποσπά την προσοχή).

Επίσης ο επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου έχει τοποθετηθεί στα δεξιά του τιμονιού, απελευθερώνοντας χώρο στην κεντρική κονσόλα για τους διακόπτες ελέγχου του κλιματισμού. Το πολυλειτουργικό τιμόνι προέρχεται από την 911 και ενσωματώνει το διακόπτη για την επιλογή προγράμματος οδήγησης: Normal, Offroad, Sport και Sport Plus. Για σύνδεση και φόρτιση συσκευών υπάρχουν δύο θύρες USB-C μπροστά και άλλες δύο για τους πίσω επιβάτες.

Η νέα Cayenne θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Απριλίου, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Σαγκάης.

Photo Credits: Porsche