Formula 1: H McLaren «ψώνισε» (και) από την Aston Martin

Formula 1: H McLaren «ψώνισε» (και) από την Aston Martin
Η βρετανική ομάδα πραγματοποιεί τεράστιες αλλαγές στο εσωτερικό της το τελευταίο χρονικό διάστημα και η τελευταία της σημαντική πρόσληψη έγινε από την Aston Martin.

Πριν από λίγες ημέρες, η McLaren ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του τεχνικού της τμήματος στη Formula 1. Έπειτα από ένα απογοητευτικό ξεκίνημα στη χρονιά, η βρετανική ομάδα «έδειξε» την πόρτα της εξόδου στον τεχνικό της διευθυντή, Τζέιμς Κι, έπειτα από τέσσερα χρόνια στο πόστο αυτό. Το 2023 ξεκίνησε θυμίζοντας το 2017, όταν είχε ακόμη κινητήρες της Honda.

Έτσι, ξεκίνησε η επιθετική τακτική πρόσληψης νέου προσωπικού στο Ουόκινγκ, με το οποίο η McLaren επιθυμεί να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1. Η αρχή έγινε με τον Νταβίντ Σαντσέζ, ο οποίος θα μετακομίζει στην ιστορική ομάδα, μετά από ένα διάστημα 10 ετών στη Scuderia Ferrari.

GP Σαουδικής Αραβίας

Σύμφωνα με το motorsport.com, νέο απόκτημα της McLaren είναι ο Μαριάνο Αλπερίν. Βρισκόταν στην Aston Martin από το 2019, ως ένα από τα βασικά στελέχη του τεχνικού της τμήματος. Νωρίτερα, ήταν για 11 χρόνια επικεφαλής αεροδυναμικής εξέλιξης στη Sauber.

Πέρα από τον Αλπερίν, η McLaren θα ενισχυθεί με 15 ακόμη κορυφαία στελέχη, τα οποία… ψάρεψε από τις Aston Martin, Red Bull Racing, Mercedes και Scuderia Ferrari. Ωστόσο, η ένταξη ορισμένων στο Ουόκινγκ θα πάρει λίγο καιρό, μιας και θα πάρουν υποχρεωτική άδεια από τις πρώην πια ομάδες τους.

Η νέα ηγεσία του τεχνικού τμήματος της McLaren, θα αποτελείται από τρεις ανθρώπους. Ο Πίτερ Προδρόμου θα είναι ο επικεφαλής στον τομέα της αεροδυναμικής του μονοθεσίου και ο Σαντσέζ διευθυντής σχεδιασμού του μονοθεσίου και απόδοσης. Τους δύο, θα πλαισιώσει ο Νιλ Χούλντεϊ, ο οποίος θα έχει το ρόλο του τεχνικού διευθυντή μηχανολογίας. Οι αλλαγές συνεχίζονται και πιο χαμηλά στην ιεραρχία, με τον Τζουζέπε Πέσε να γίνεται διευθυντής αεροδυναμικής και επικεφαλής προσωπικού, όντας ακριβώς κάτω από τον Προδρόμου σε ιεραρχία. Τέλος, ο Πιρς Θιν, θα περάσει σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή και θα συνεργάζεται άμεσα με τον επικεφαλής, Αντρέα Στέλα.

Ο CEO της McLaren Racing, Ζακ Μπράουν, μίλησε για τις αλλαγές στο εσωτερικό της ομάδας: «Είναι σημαντικό να διασφαλίσουμε πως έχουμε γερές βάσεις για το επόμενο βήμα στο ταξίδι μας. Ήταν ξεκάθαρο το τελευταίο χρονικό διάστημα πως το τεχνικό μας τμήμα δεν μπορεί να κινηθεί άμεσα για ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας. Έπειτα από ενδελεχή αναθεώρηση, αποφασίσαμε με τον Αντρέα Στέλα να προβούμε σε αλλαγές. Οι στρατηγικής σημασίας αλλαγές, έχουν μακροπρόθεσμο στόχο να μας βάλουν σε τροχιά νικών. Είμαι αποφασισμένος να δω τη McLaren εκεί που πρέπει να είναι».

Φωτογραφίες: McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!