Formula 1: Τέλος ο Τζέιμς Κι, αλλάζουν όλα στη McLaren

Formula 1: Τέλος ο Τζέιμς Κι, αλλάζουν όλα στη McLaren
Η ιστορική ομάδα αλλά πρόσωπα και ρόλους επιδιώκοντας να επιστρέψει στην κορυφή της F1.

Μετά το καταστροφικό ξεκίνημα στη σεζόν όπου μετά από δύο αγώνες έχει μείνει στο απόλυτο μηδέν και την τελευταία θέση της βαθμολογίας, η McLaren προχωρά σε ριζικές αλλαγές! Η βρετανική ομάδα δεν αλλάζει μόνο πρόσωπα αλλά και δομή, με στόχο να αλλάξει ρότα και να επιστρέψει σε θέσεις ανάλογες του παρελθόντος.

Αυτός που πληρώνει το μάρμαρο είναι ο Τεχνικός Διευθυντής Τζέιμς Κι, που αποχωρεί άμεσα από το Ουόκινγκ. Ο Βρετανός είχε ενταχθεί στο δυναμικό της ιστορικής ομάδας το 2019.

Ο μέχρι πρότινος τεχνικός διευθυντής της McLaren, Τζέιμς Κι

Αντί αυτού θα ενταχθεί στη McLaren ο Νταβίντ Σαντσέζ, που πρόσφατα έφυγε από τη Ferrari για να επιστρέψει στην παλιά του ομάδα. Μόνο που ο Γάλλος που θα πιάσει δουλειά με το νέο έτος αφού είναι σε υποχρεωτική άδεια από τη Scuderia και δεν πάει να καλύψει το ρόλο που είχε ο Κι.

Αντίθετα, η McLaren θα έχει τρεις τεχνικούς διευθυντές, ο καθένας με αρμοδιότητα σε διαφορετικό τομέα, που όλοι θα αναφέρονται στον επικεφαλής της ομάδας, Αντρέα Στέλα.

O Νταβίντ Σαντσέζ στο GP Γαλλίας του 2022

Ο Σαντσέζ θα είναι τεχνικός διευθυντής σχεδιασμού μονοθεσίου και απόδοσης. Θα έχει άμεση συνεργασία με τον Πίτερ Προδρόμου, που αναλαμβάνει πλέον το ρόλο του τεχνικού διευθυντή στον τομέα της αεροδυναμικής. Θα υπάρχει και ρόλος τεχνικού διευθυντή μηχανολογίας, στον οποίο προβιβάζεται ο Νιλ Χούλντεϊ.

Οι αλλαγές συνεχίζονται και πιο χαμηλά στην ιεραρχία, με τον Τζουζέπε Πέσε να γίνεται διευθυντής αεροδυναμικής και επικεφαλής προσωπικού, όντας ακριβώς κάτω από τον Προδρόμου σε ιεραρχία. Τέλος, ο Πιρς Θιν, θα περάσει σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή και θα συνεργάζεται άμεσα με τον Στέλα.

Νόρις και Πιάστρι στη Σαουδική Αραβία

Μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης σχολίασαν όσα έγιναν στη Τζέντα σε ένα χορταστικό TikTok LIVE. Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: McLaren Media Centre, Scuderia Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!