Formula 1: Η McLaren «κλέβει» σημαντικό στέλεχος από τη Ferrari

Formula 1: Η McLaren «κλέβει» σημαντικό στέλεχος από τη Ferrari
Ένας μηχανικός που έπαιξε τεράστιο ρόλο στην επιστροφή της Scuderia Ferrari στις νίκες στην F1, οδεύει προς την παραδοσιακή της αντίπαλό.

Έπειτα από την ολοκλήρωση του Grand Prix Μπαχρέιν, στο εσωτερικό της Scuderia Ferrari επικρατεί αναβρασμός και οι αποχωρήσεις στελεχών έχουν ήδη ξεκινήσει. Λίγα 24ωρα μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, ο επικεφαλής σχεδιασμού, Νταβίντ Σαντσέζ, δήλωσε την παραίτησή του έπειτα από 10 χρόνια στο Μαρανέλο.

Ο Γάλλος είχε υπό την ευθύνη του το σχεδιασμό της φετινής Ferrari SF-23, που απογοήτευσε με την εμφάνιση της στο Σακχίρ. Ο Σαρλ Λεκλέρ εγκατέλειψε τον αγώνα έπειτα από πρόβλημα στον κινητήρα, ενώ ο Κάρλος Σάινθ πλασαρίστηκε στην 4η θέση.

Ferrari SF-23

Η παραίτηση του Σαντσέζ όμως ενδέχεται να μην σχετίζεται με την απόδοση της ομάδας στο Μπαχρέιν. Σκοπός του είναι να προσχωρήσει σε αντίπαλη ομάδα όταν ολοκληρωθεί η υποχρεωτική του άδεια και αποδεσμευτεί επίσημα από το Μαρανέλο. Συνήθως το διάστημα αυτό είναι 6 μήνες.

Η ομάδα που φαίνεται να κέρδισε την υπογραφή του Σαντσέζ είναι η McLaren Racing. H Βρετανική ομάδα βρίσκεται σε στάδιο αναδιοργάνωσης του τεχνικού της τμήματος και η προσθήκη του Γάλλου θα την ενισχύσει σημαντικά. Επιπλέον, η ολοκλήρωση των εργασιών της νέας αεροδυναμικής σήραγγας θα επιτρέψει στην ομάδα του Ουόκινγκ να δουλέψει πιο αποτελεσματικά στην εξέλιξη του μονοθεσίου της.

McLaren MCL60

Αυτό δεν θα είναι το πρώτο πέρασμα του Σαντέζ στη McLaren. O Γάλλος ήταν μέλος της από το 2007 έως το 2012, την περίοδο που κατέκτησε ένα πρωτάθλημα με τον Λιούις Χάμιλτον και διεκδίκησε άλλα τρία. Επιπλέον έχει δουλέψει για τη Renault (σημερινή Alpine) το 2005 και το 2006.

Η μετεγγραφή του Σαντσέζ στη McLaren δεν αποκλείεται να έχει ως αποτέλεσμα αποχώρηση στελεχών από τη βρετανική ομάδα.

Φωτογραφίες: Ferrari, McLaren

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!