Formula 1: Η Aston Martin μπήκε στον πειρασμό να καλέσει πίσω στη δράση τον Φέτελ

Formula 1: Η Aston Martin μπήκε στον πειρασμό να καλέσει πίσω στη δράση τον Φέτελ
Η βρετανική ομάδα σκέφτηκε σοβαρά το ενδεχόμενο να ζητήσει από τον Γερμανό πολυπρωταθλητή της F1 να πάρει τη θέση του τραυματία, Λανς Στρολ, στο Μπαχρέιν.

Λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση της Formula 1 με τις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν, o Λανς Στρολ, τραυματίστηκε σοβαρά κατά τη διάρκεια προπόνησης που έκανε στην Ισπανία. Έτσι, η Aston Martin προσέφερε στον αναπληρωματικό της οδηγό, Φελίπε Ντρούγκοβιτς, την ευκαιρία να οδηγήσει την AMR23 στο χειμερινό τεστ που πραγματοποιήθηκε στο Σακχίρ.

Εν τέλει, ο Καναδός κατάφερε να αναρρώσει εγκαίρως και πήρε μέρος στην πρεμιέρα του 2023. Λίγες ώρες μετά τον αγώνα, δημοσίευσε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο, στο οποίο έδειξε τη διαδικασία ανάρρωσης και την έκταση των τραυματισμών του. Με βάση τα παραπάνω, το γεγονός πως πήρε μέρος στο Μπαχρέιν είναι άθλος.

Η Aston Martin αναγκάστηκε να ψάξει και "σχέδιο Β" για το ξεκίνημα της σεζόν. Εκτός από τον Ντρούγκοβιτς, υπήρχε και μία άλλη επιλογή οδηγού - αυτή του Σεμπάστιαν Φέτελ.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Ο Γερμανός αποσύρθηκε από την ενεργό δράση στο τέλος του 2022, έπειτα από 15 σεζόν γεμάτες επιτυχίες στη Formula 1. Όπως αποκάλυψε ο επικεφαλής της Aston Martin, Μάικ Κρακ, ο πειρασμός να επικοινωνήσει με τον Φέτελ για να αγωνιστεί στη θέση του Στρολ, ήταν τεράστιος. Εν τέλει όμως, αποφάσισε να μην το πράξει.

«Ήθελα να καλέσω τον Σεμπ, 100%. Όμως δεν το κάναμε, λόγω του τεράστιου σεβασμού που έχουμε προς τον Σεμπάστιαν. Λόγω της απόφασης που πήρε να αποσυρθεί, δεν θα ήταν σωστό να του ζητήσουμε να οδηγήσει. Τον σεβαστήκαμε και δεν θέλαμε να τον φέρουμε σε δύσκολη θέση», ανέφερε στο podcast της Formula 1 με τίτλο «F1 Nation».

Επιπλέον, ο Κράκ αποκάλυψε πως τις τελευταίες εβδομάδες η ομάδα του έχει επικοινωνήσει με τον Φέτελ, ο οποίος τη συνεχάρη για τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες της σεζόν: «Επικοινωνήσαμε μετά το ξεκίνημα της χρονιάς και μας συνεχάρη για το βάθρο μας στο Μπαχρέιν. Του είπαμε πως κι εκείνος έπαιξε το ρόλο του, διότι μας ανέβασε επίπεδο τα τελευταία δύο χρόνια. Μας ώθησε να βελτιωθούμε σε πολλούς τομείς και έχει ξεκάθαρα ευθύνη για το που είμαστε τώρα. Ήταν όμως πολύ άνετος με την απόφαση να σταματήσει να αγωνίζεται. Δεν το έχει μετανιώσει, είχε καθαρή τη συνείδησή του. Το εκτίμησα πολύ που μας έδωσε συγχαρητήρια και το μετέφερα σε όλη την ομάδα».

Μετά από δύο αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, η Aston Martin βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βαθμολογία κατασκευαστών με 38 βαθμούς.


Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!