Formula 1: Ο Στρολ τραυματίστηκε και χάνει τις δοκιμές στο Μπαχρέιν

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Formula 1: Ο Στρολ τραυματίστηκε και χάνει τις δοκιμές στο Μπαχρέιν
Η Aston Martin ανακοίνωσε πως ο Καναδός οδηγός δεν θα πάρει μέρος στο μοναδικό τεστ χειμερινών δοκιμών, έπειτα από ατύχημα που είχε με ποδήλατο στην Ισπανία.

Με το χειρότερο δυνατό τρόπο ξεκινά το 2023 για τον Λανς Στρολ. Ο 24χρονος Καναδός δεν θα καταφέρει να παραβρεθεί στο τριήμερο τεστ του Μπαχρέιν αυτή την εβδομάδα (23-25 Φεβρουαρίου), όπως ανακοίνωσε η Aston Martin F1.

H βρετανική ομάδα αναφέρει πως ο Στρολ είχε ατύχημα κατά την προπόνηση με ποδήλατο που έκανε στην Ισπανία. Τα τραύματα που υπέστη χαρακτηρίζονται ως «μικρά», ωστόσο είναι αρκετά για να τον κρατήσουν μακριά από την αγωνιστική δράση.

Η κατάσταση της υγείας του θα εξετάζεται σε καθημερινή βάση, καθώς δεν είναι σίγουρο ακόμα για το αν θα είναι διαθέσιμος να αγωνιστεί στην πρεμιέρα της σεζόν. Το Grand Prix Μπαχρέιν θα διεξαχθεί το τριήμερο 3-5 Μαρτίου.

Ο Στρολ ανέφερε: «Είχα ένα ατύχημα κατά τη διάρκεια προπόνησής μου με ποδήλατο, στο πλαίσιο της προετοιμασίας μου για τη φετινή σεζόν. Είμαι αποφασισμένος να επιστρέψω στο μονοθέσιο. Έχω τεράστιο κίνητρο να επιστρέψω πιο δυνατός από την ατυχία αυτή το συντομότερο δυνατό».

Η Aston Martin δεν ανακοίνωσε προς το παρόν κάποιον οδηγό ως αντικαταστάτη του Στρολ για τις δοκιμές του Μπαχρέιν. Η ομάδα του Σίλβερστον περιμένει η ανάρρωσή του να είναι ταχεία.

Σε περίπτωση που δεν μπορεί να αγωνιστεί στο Grand Prix Μπαχρέιν, αναπληρωματικοί οδηγοί της ομάδας είναι οι Φελίπε Ντρούγκοβιτς και Στόφελ Φαντούρν.

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!