Formula 1: Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς το κράνος του Μπότας

Formula 1: Σε δημοπρασία για φιλανθρωπικούς σκοπούς το κράνος του Μπότας
O Φινλανδός οδηγός της Alfa Romeo, θα αγωνιστεί στην Αυστραλία με κράνος ειδικού χρωματισμού και για... καλό σκοπό!

Ιδιαίτερο αναμένεται το επερχόμενο Grand Prix Αυστραλίας για τον Βάλτερι Μπότας. Ο Φινλανδός, θα αγωνιστεί στη διαδρομή του Άλμπερτ Παρκ για λογαριασμό της Alfa Romeo, έχοντας ένα κράνος με ειδικό χρωματισμό. Κι αυτό, για καλό σκοπό!

Συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη, Ρίκι Κιλντέα, ο οποίος δημιούργησε δύο κράνη αφιερωμένα σε κοινότητες ιθαγενών της Αυστραλίας. Μετά το τέλος του αγώνα στην Αυστραλία, ένα από τα δύο, θα τεθεί σε δημοπρασία, η οποία θα διαρκέσει έως τις 11 Απριλίου. Θα πραγματοποιηθεί μέσω του F1 Authentics. Τα έσοδα θα διατεθούν για δύο φιλανθρωπικούς σκοπούς. Ο ένας επιλέχθηκε από τον Μπότας και ο δεύτερος από τον Κιλντέα.

Ο Φινλανδός επέλεξε το «Mooroopna Kinder Project» του οργανισμού Save the Children, το οποίο βοηθάει παιδιά να κάνουν τα πρώτα τους σχολικά βήματα. Το πρόγραμμα αυτό αφορά οικογένειες που επηρεάστηκαν από τις φονικές πλημύρες του 2022 στην Αυστραλία. O Κιλντέα επέλεξε το «Koorie Academy Basketball», ένα μη-κερδοσκοπικό οργανισμό που δραστηριοποιείται στην ένταξη παιδιών από οικογένειες ιθαγενών στον αθλητισμό.

Ο Μπότας μίλησε για το φιλανθρωπικό του έργο: «Μου αρέσει να εκφράζομαι μέσα από τα κράνη μου. Η κουλτούρα της Αυστραλίας και η ιστορία της είναι ένα θέμα που με ενδιαφέρει πολύ, ειδικά τα τελευταία χρόνια λόγω της συντρόφου μου, Τίφανι (σ.σ. Κρόμγουελ). Κατάγεται από εδώ και δεσμευτήκαμε να αποτίσουμε ειδικό φόρο τιμής στην κοινότητα των ιθαγενών. Έτσι ξεκίνησε η συνεργασία μου με τον Ρίκι. Είναι ταλαντούχος και μου άρεσε η διαδικασία δημιουργίας του κράνους μου. Το κράνος που θα έχω έχει έναν από τους ωραιότερους σχεδιασμούς που είχα ποτέ μου. Το Grand Prix Αυστραλίας είναι η τέλεια αφορμή για να βοηθήσουμε αυτούς που το έχουν ανάγκη, μαζί με το συνεργάτη της ομάδας, Save the Children».

Έπειτα από δύο αγώνες στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1, o Μπότας βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας οδηγών, με 4 βαθμούς.


Φωτογραφίες: Sauber media

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!