Formula 1, Τζόρνταν: «Ο Αλόνσο φταίει που δεν έχει οκτώ τίτλους, επέλεξε τα χρήματα»

Formula 1, Τζόρνταν: «Ο Αλόνσο φταίει που δεν έχει οκτώ τίτλους, επέλεξε τα χρήματα»
Ο πρώην ιδιοκτήτης ομάδας της F1, Έντι Τζόρνταν, μίλησε για το πρόσωπο των ημερών που δεν είναι άλλο από τον Φερνάντο Αλόνσο.

Η χρονιά την οποία περίμενε σχεδόν μια δεκαετία ο Φερνάντο Αλόνσο έγινε φέτος πραγματικότητα. Ο Ισπανός έκανε «κίνηση ματ» και πήρε μετεγγραφή για την Aston Martin, αφήνοντας πίσω του το πρότζεκτ της Alpine. Έως τώρα η απόφασή του, έχει αποδειχθεί ορθή, μιας και η AMR23 είναι το δεύτερο ταχύτερο μονοθέσιο του grid, πίσω μόνο από τη Red Bull RB19.

Στους δύο πρώτους αγώνες της Formula 1 στο 2023, ο Αλόνσο μετρά δύο συνεχόμενα βάθρα, κάτι το οποίο είχε να πετύχει από το 2013. Τότε, ήταν οδηγός της Scuderia Ferrari. Άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως στα δύο χρόνια του στην Alpine, ανέβηκε μόλις μία φορά στο βάθρο, στο Grand Prix Κατάρ το 2021.

Για τον Φερνάντο Αλόνσο μίλησε στο OLBG ο πρώην ιδιοκτήτης της Jordan στη Formula 1, Έντι Τζόρνταν, και έκανε δηλώσεις που θα συζητηθούν: «Θυμάμαι τον Αλόνσο να προσπερνά τον Μίκαελ Σουμάχερ από την εξωτερική σε μία πολύ δύσκολη στροφή στη Σουζούκα υπό βροχή. Τότε είπα: ω Θεέ μου, πώς μπορεί να το κάνει αυτό; Όταν έκανε το προσπέρασμα αυτό, ήξερα πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα στο σπορ. Μπορώ να πω πως εκείνος φταίει που δεν κέρδισε τέσσερα, πέντε ή οκτώ πρωταθλήματα στη Formula 1. Έπρεπε να επιλέξει καλύτερα τις ομάδες του. Επέλεξε τα χρήματα, ενώ μπορούσε να ακολουθήσει διαφορετική τακτική. Τώρα, έχει μια ομάδα γύρω του που μπορεί να του δώσει ένα γρήγορο μονοθέσιο, όμως δεν μπορεί να κερδίσει τις Red Bull. Πιστεύω όμως πως θα κερδίσει αγώνες φέτος».

Φερνάντο Αλόνσο

Επιπλέον ο Τζόρνταν κάλεσε τον Αλόνσο να κοιτάει ακόμα πιο ψηλά στην κατάταξη στους επόμενους αγώνες, χρησιμοποιώντας επίσης... παιχνίδια του μυαλού: «Η ταχύτητά του είναι δεομένη. Αν ήμουν ο Αλόνσο, θα κοιτούσα τη διαφορά μου με τον Πέρεζ σε κάθε αγώνα, θα τον έκανα στόχο και θα προσπαθούσα να βρω τρόπο να μπω στο μυαλό του. Έκανε εξαιρετική εκκίνηση στην Τζέντα, αλλά ο Πέρεζ έκανε φοβερή κίνηση και τον προσπέρασε με το DRS».

Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta! Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία αλλά και μία πρόταση-βόμβα για ελληνικό Grand Prix, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Aston Martin

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!