Formula 1: Θα είναι «απειλή» για τον Πέρεζ ο Ρικάρντο;

Formula 1: Θα είναι «απειλή» για τον Πέρεζ ο Ρικάρντο;
Ο Αυστραλός αποκάλυψε περισσότερα για το μέλλον του στην F1 και το ρόλο που έχει φέτος ως αναπληρωματικός οδηγός της Red Bull Racing.

Έπειτα από δύο απογοητευτικά χρόνια με τη McLaren, o Ντάνιελ Ρικάρντο έχασε τη θέση οδηγού που είχε στη Formula 1. O Αυστραλός, δεν ήταν ο παλιός, καλός του εαυτός και δεν ήθελε να περιοριστεί σε μία ομάδα που δεν θα του έδινε ένα μονοθέσιο να παλεύει για τις πρώτες θέσεις.

Έως τώρα, δεν τον έχουμε δει σε κάποια από τα δύο Grand Prix τα οποία έχουν διεξαχθεί στο 2023. Στα social media, o Ρικάρντο παραμένει ενεργός, έστω και μακριά από τις πίστες. Ωστόσο, αναμένεται να τον δούμε σύντομα στα paddock και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του αγώνα στην Αυστραλία το τριήμερο 31 Μαρτίου με 2 Απριλίου.

Τι του επιφυλάσει το μέλλον όμως; Στα social media, αρκετοί είναι αυτοί που έχουν εκφράσει την άποψή τους, πως ο Ρικάρντο θα αντικαταστήσει τον Σέρχιο Πέρεζ το 2023 στη Red Bull Racing. Το πρόβλημα στην προκειμένει περίπτωση είναι πως ο Μεξικανός, έχει συμβόλαιο με την αυστριακή ομάδα έως το τέλος του 2024.

Σε ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Linkedin, o Ρικάρντο ανέφερε για το μέλλον του: «Από επαγγελματικής άποψης, εφέτος έχω το ρόλο του ομαδικού παίκτη στη Red Bull. Έχω επιστρέψει σε ένα περιβάλλον που το θεωρώ οικογένεια και έχω πολλές όμορφες αναμνήσεις. Νιώθω πολύ καλά εδώ. Θέλω να προσπαθήσω να συνεισφέρω και να βοηθήσω όπου μπορώ. Θα κάνω δοκιμές στον προσομοιωτή, θα μαθαίνω το μονοθέσιο και θα βοηθώ στην εξέλιξή του. Σε αυτά εστιάζω. Με αυτόν τον τρόπο, θα βελτιώσω τις ικανότητές μου, την αυτοπεποίθησή μου και την ευχαρίστηση του να οδηγώ και πάλι. Είχα δύο πολύ δύσκολα χρόνια από επαγγελματικής άποψης και ο οδηγός μέσα μου θέλει να υπενθυμίσει σε όλους πως είμαι ακόμα εδώ».

Όσον αφορά τον άνθρωπο Ντάνιελ Ρικάρντο, ανέφερε: «Από προσωπικής άποψης, η φετινή χρονιά μοιάζει με πολυτέλεια. Έχω την ευκαιρία να κάνω πράγματα που πάντα ήθελα, αλλά δεν είχα χρόνο. Δεν θέλω να περάσει γρήγορα η χρονιά, γιατί αν οδηγώ και πάλι του χρόνου, τότε θέλω να αξιοποιήσω το χρόνο μου. Έχω θέσει τρεις στόχους: να ταξιδεύω με τους δικούς μου όρους, να περνάω χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου και να βελτιώσω τις ικανότητές μου στους δύο τροχούς».

>Το F1 Vlog τρέχει πλέον στην… πίστα του Gazzetta!

Δείτε το νέο επεισόδιο, με το πιο τρελό παρασκήνιο του αγώνα στη Σαουδική Αραβία, στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!