MotoGP, Πορτογαλία: O Μίλερ έκανε την έκπληξη στο χαοτικό FP2

MotoGP, Πορτογαλία: O Μίλερ έκανε την έκπληξη στο χαοτικό FP2
Ο Τζακ Μίλερ της KTM ήταν ο ταχύτερος αναβάτης στη δεύτερη και επεισοδιακή περίοδο ελεύθερων του MotoGP για το GP Πορτογαλίας.

H δράση συνεχίστηκε με εντυπωσιακό και περιπετειώδη τρόπο στην πίστα του Πορτιμάο για το Grand Prix Πορτογαλίας του MotoGP. Το FP2 διεκόπη δύο φορές, είδαμε ανατροπές και «μεγάλα» ονόματα να είναι αντιμέτωπα με μεγάλους μπελάδες.

Ταχύτερος μετά την πρώτη ημέρα στο Πορτιμάο ήταν ο Τζακ Μίλερ. Ο Αυστραλός αναβάτης της KTM σημείωσε το 1:37,709 στο τέλος της διαδικασίας και ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο το ταξίδι του με την αυστριακή ομάδα. Στη 2η θέση ήταν ο Μάβερικ Βινιάλες της Aprilia Racing, με τον Ισπανό να υπολείπεται του Μίλερ μόλις για 37 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην 3η θέση της ημέρας βρέθηκε ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Πέκο Μπανάια.

Τα τελευταία λεπτά ήταν συναρπαστικά, με όλους τους αναβάτες να ψάχνουν ένα καλό χρόνο ώστε να πάρουν το εισιτήριο για το Q2 των κατατακτήριων δοκιμών. Στην 4η θέση ήταν ο Λούκα Μαρίνι, ενώ πίσω του βρέθηκε ο Χόρχε Μαρτίν.

Στην 6η θέση των συνδυασμένων αποτελεσμάτων ήταν ο Φάμπιο Κουαρταραρό, λίγα χιλιοστά μπροστά από τον συμπατριώτη του, Ζοάν Ζαρκό. O Μάρκο Μπεζέκι ήταν ο όγδοος, ενώ την πρώτη 10άδα «έκλεισαν» οι Αλέιξ Εσπαργκαρό και Ενέα Μπαστιανίνι.

Εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως ο ταχύτερος του FP1, Άλεξ Μάρκεθ, ήταν μόλις στην 11η θέση. Οι δύο αναβάτες της Honda, Μαρκ Μάρκεθ και Τζοάν Μιρ, θα δοκιμάσουν την τύχη τους από το Q1 στις κατατακτήριες δοκιμές. Η διαδικασία στιγματίστηκε από την πολύ «άσχημη» πτώση του Πολ Εσπαργκαρό, ο οποίος έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Πορτιμάο αλλά φαίνεται να γλίτωσε τα χειρότερα..

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 12:10 με το FP3, ενώ οι κατατακτήριες δοκιμές που θα κρίνουν το grid των δύο αγώνων είναι προγραμματισμένες για τις 12:50 ώρα Ελλάδος.

Συνδυασμένα αποτελέσματα ελεύθερων δοκιμών

MotoGP Πορτογαλία

Φωτογραφίες: KTM

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!