Formula 1: Τα επίμαχα συμβάντα που οδήγησαν στις ποινές του Αλόνσο (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Τα επίμαχα συμβάντα που οδήγησαν στις ποινές του Αλόνσο (vid)
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, όλα τα βλέμματα στράφηκαν στον οδηγό της Aston Martin F1.

Μπορεί όπως και στο Μπαχρέιν να ήταν η Red Bull Racing αυτή που έκανε το 1-2 στη Σαουδική Αραβία αλλά ακριβώς όπως στο Σακχίρ, έτσι και στη Τζέντα, η προσοχή στράφηκε στον τρίτο Φερνάντο Αλόνσο.

Αγωνιστικά ο 41χρονος έκανε έναν ακόμα εξαιρετικό αγώνα, εκκίνησε δεύτερος, έστριψε πρώτος, βρέθηκε στα ηνία αγώνα για πρώτη φορά από το 2012 και είδε την καρό σημαία στην τρίτη θέση, παρά την ποινή 5 δευτερολέπτων που πήρε για λανθασμένη τοποθέτηση της AMR23 στο grid.

Πρωταγωνίστησε και εξωαγωνιστικά, καθώς δευτερόλεπτα μετά τους πανηγυρισμούς στο βάθρο, η FIA του έδωσε νέα ποινή που τον έριχνε τέταρτο και την οποία αναίρεσε αργότερα το ίδιο βράδυ.

Στο παρακάτω video από το post-race show στο ANT1+, μπορείτε να δείτε τόσο το αρχικό ατόπημα του αειθαλή Ισπανού, όσο και την επίμαχη κίνηση των μηχανικών της Aston Martin, που σε αντίθεση με την αρχική εκτίμηση πως κάποιος ακούμπησε λίγο νωρίτερα το μονοθέσιο, αφορούσε το εξ αρχής άγγιγμα του πίσω γρύλου.

Περισσότερα, πατώντας play…

Η ουσία είναι πως ο Αλόνσο ανέκτησε το βάθρο του που ήταν και το 100ο στο μαγικό κόσμο της Formula 1.

Μετά το τέλος του GP της Σαουδικής Αραβίας, Τάκης Πουρναράκης και Πάνος Σεϊτανίδης σχολίασαν όσα έγιναν στη Τζέντα σε ένα χορταστικό TikTok LIVE.

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί...

Φωτογραφίες: Aston Martin F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!